Суспільне мовлення

Олена Городна потрапить до складу жіночої збірної України на етап Кубка світу в австрійському Гохфільцені

Ексклюзивна інформація від тренера збірної України.

Українська біатлоністка Олена Городна потрапить до складу жіночої збірної України на етап Кубка світу в австрійському Гохфільцені. Про це ексклюзивно для Суспільне Спорт повідомив тренер команди Микола Зоц.

Олена Городна дотепер одного разу виступала на Кубку світу з біатлону. У сезоні 2021/22 біатлоністка дебютувала на цьому рівні у спринті в естонському Отепя, де посіла 85-е місце.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Нинішній біатлонний сезон Городна розпочала на Кубку IBU. Дебютні старти на цьому рівні 19-річна Олена провела в індивідуальній гонці та спринті у фінському Контіолахті – 29-е та 32-е місця відповідно. В обох гонках спортсменка була найшвидшою серед українок.

Наступний етап Олена Городна проведе саме на Кубку світу. До складу збірної України в австрійському Гохфільцені біатлоністка потрапила як шоста запасна. Окрім Городної, на цьому етапі до виступів на рівні Кубка світу повернеться Юлія Джима, яка пропускала перший етап через проблеми зі здоров’ям.

Натомість зі складу “синьо-жовтих” на другий етап сезону не потраплять Дар’я Блашко та Любов Кип’яченкова. Ці зміни за підсумками спринтерської гонки в Естерсунді в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт раніше анонсував Микола Зоц.

Склад жіночої збірної України на другий етап Кубка світу

  • Юлія Джима, Ірина Петренко, Христина Дмитренко, Анна Кривонос, Анастасія Меркушина та Олена Городна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Другий етап Кубка світу з біатлону відбудеться в австрійському Гохфільцені та триватиме з 8-го по 10 грудня. Біатлоністки проведуть в Австрії три старти: спринт, гонку переслідування та естафету.

Хто така Олена Городна

  • 19-річна українська біатлоністка, яка на змаганнях представляє Львівщину.
  • На рівні Кубка світу та Кубка IBU загалом провела три старти.
  • У нинішньому сезоні Кубка IBU Олена Городна займає 33-тє місце у загальному заліку (найкраще серед українок). За два старти турніру біатлоністка набрала 21 очко.


Джерело: Суспільне мовлення України