Україна і світ

Одна з найважливіших перемог: як ЗСУ звільняли Херсон від окупантів


Одна з найважливіших перемог: як ЗСУ звільняли Херсон від окупантів

 

Звільнення Херсону без сумніву увійде в історію як одна з важливих перемог у війні з Росією. Щодня стає відомо дедалі більше подробиць про те, як ЗСУ вибивали окупантів з населених пунктів Херсонщини.

Українські військові поділилися розповіддю, як точилися тяжкі бої поблизу села Брускинське.

Брускинське – невеличке село на Херсонщині, позиції поблизу якого мали важливе стратегічне значення. Ще тиждень тому воно було окуповане. Зараз у селі лишилися тільки бруд, сміття, розкидані речі, набої – адже росіяни втікали настільки швидко, що одна з їхніх духовних “скреп” «своїх не кидаємо» повністю тріснула.

Противник уникав прямого протистояння, закидуючи українських військовослужбовців різними видами снарядів, але все марно:

– Спочатку нас хотіли відтиснути вогнем з підствольних гранатометів, наводили артилерію, але хлопці стійко трималися і так само відповідали назад. Після одної нашої вдалої контратаки в їхню сторону, вони вже відійшли зовсім далеко – Тарас, військовослужбовець ЗС України

Після того як українські військові зайняли позиції, росіяни здійснили кілька спроб знищити наших захисників, але і тут їх спіткала невдача.

Відступаючи, ворог намагався знищити свою техніку, але навіть це російській армії не вдалося.

Разом з уцілілою технікою та цілими складами зброї, армія РФ залишила по собі величезну кількість доказів своїх воєнних злочинів.

За словами військослужбовців України для ЗСУ війна продовжується в активному і позитивному характері. Наші герої просуваються  далі, відбиваючи окупантів, поки ворог не може впоратися зі своїми задачами та відходить на інші позиції.

Теги:

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-28 14:54:47