Україна і світ

Млинці з сиром: рецепт, перевірений часом


Якщо маєте бажання почастувати близьких традиційною стравою Масниці, вам точно знадобиться рецепт млинців з сиром.

Як приготувати неймовірно смачні налисники – читайте на Фактах ICTV.

Млинці з сиром: рецепт

Налисники — це традиційна українська страва з різноманітною начинкою – м’ясом, грибами, маком, сухофруктами тощо.

Однак найбільш популярними є млинці з сиром. Рецепт, перевірений часом, потребує натхнення і терпіння, але результат того вартий. Тож щоб приготувати налисники, насамперед підготуйте продукти.

Інгредієнти для млинців з сиром:

Тісто для фаршированих млинців з сиром можна приготувати на коров’ячому, мигдальному або кокосовому молоці, кефірісироватціокропі, воді і навіть пиві. Для ідеальної основи млинців з сиром рецепт підійде будь-який.

А для сирної начинки фахівці радять використовувати домашній сир із високим вмістом жиру, оскільки він має менш кислий смак і більш маслянисту текстуру.

Для тіста: 

  • молоко – 500 мл
  • яйця – 3 шт.
  • борошно – 350 г
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • цукор – 0,5 ст. л.
  • соняшникова олія – 1-2 ст. л.

Для начинки млинців:

  • кисломолочний сир – 200 г
  • родзинки – 30 г
  • курага – 50 г
  • цукрова пудра – 3 ст. л.

Приготування

  1. У мисці збийте яйце, додайте молоко і перемішайте. Додайте у суміш сіль та цукор, потім влийте у просіяне борошно та ретельно перемішайте, щоб тісто було однорідне без грудочок. Якщо тісто вийшло занадто рідке, додайте трохи просіяного борошна, якщо ж  занадто густе – молока. Не забувайте постійно помішувати. Накрийте посуд рушником на 15-20 хв.
  2. Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку для млинців з сиром. Рецепт дуже простий. Передусім залийте окропом сухофрукти на 10-15 хв.
  3. Далі – сир. Його можна протерти через дрібне сито, перебити блендером або просто розім’яти виделкою.
  4. Потім викладіть сир у миску, додайте розмочені родзинки та порізану дрібним кубиком курагу, всипте цукрову пудру та добре перемішайте масу.
  5. Розігрійте пательню на середньому вогні. Змастіть поверхню олією та почніть випікати млинці. Вливайте тісто на пательню та смажте з обох боків до золотавого кольору. Повторюйте процес, допоки тісто не закінчиться.
  6. Покладіть у кожний млинець сирну начинку та згорніть у рулет. За бажанням млинці з сиром можна підігріти до рум’яної скоринки та подавати зі сметаною, медом, шоколадом, варенням або свіжими фруктами.

Перевірений часом рецепт млинців з сиром гарантує чудовий смак і гарний настрій. Спробуйте.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-24 10:16:00