Україна і світ

Німеччина думає передати Україні четверту систему ППО Patriot – Bloomberg

Німеччина розглядає можливість відправки четвертої зенітно-ракетної батареї Patriot в Україну, оскільки союзники намагаються доставити обладнання, яке президент України Володимир Зеленський терміново попросив для захисту від нових нападів Росії.

Про це пише Bloomberg із посиланням на осіб, знайомих з цим питанням.

Четвертий ЗРК Patriot для України

За інформацією джерел видання, батарея Patriot стане однією з трьох, які уряд канцлера Олафа Шольца вже пообіцяв надати Україні, в тому числі нещодавно, у квітні. За їхніми словами, Німеччина ще не ухвалила остаточного рішення.

Зараз дивляться

– Німецький уряд був на передньому краї зусиль щодо об’єднання можливостей протиповітряної оборони серед союзників України, оскільки імпульс у війні змістився на користь Росії, – вважає видання.

ППО для України

Нагадаємо, президент Зеленський та українські високопосадовці все частіше закликають партнерів до розгортання протиповітряної оборони після того, як російські війська перетнули кордон на півночі Харківської області минулого місяця. Ця атака відкрила новий фронт, покликаний змусити Україну відволікти військові сили від більш ніж 1200-кілометрової лінії боєзіткнення.

У зв’язку із цим, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила в травні, що її уряд зібрав майже $1,1 млрд на додаткову підтримку протиповітряної оборони, в першу чергу на ракети. Берлін також поставив десятки зенітних гармат Gepard і кілька зенітно-ракетних комплексів Iris-T.

Але оскільки Росія відновила наступ, лише Берлін пообіцяв надати додаткову власну систему протиповітряної оборони. Союзники, в тому числі США і Румунія, розглядають можливість надіслати по одній батареї Patriot. Крім того, Італія має намір надіслати одну зі своїх систем SAMP-T після саміту “Великої сімки” цього місяця.

Наприкінці травня Нідерланди заявили, що вони розпочинають ініціативу зі створення системи Patriot з основних компонентів і запасних частин, наданих союзниками, з метою якнайшвидшого введення її в дію в Україні.

Джерело: Bloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-07 20:51:30