Львівський портал

Німеччина дала Україні ще одну систему ППО IRIS-T

Уряд Німеччини офіційно підтвердив передачу Україні ще однієї системи протиповітряної оборони IRIS-T. Про це йдеться в заяві відомства, опублікованій у соцмережі Х.

«Ми знову передали Україні комбіновану вогневу установку IRIS-T SLM та IRIS-T SLS – надсучасну і перевірену систему протиповітряної оборони середньої та малої дальності, яка виробляється безпосередньо німецькою промисловістю», – заявив міністр оборони Німеччини Боріс Пісторіус.

Він наголосив, що атаки РФ продовжують руйнувати українську критичну інфраструктуру і вбивати людей, тож надана установка посилить українську ППО.

При цьому Пісторіус зауважив, що надана IRIS-T зміцнить протиповітряну оборону України разом із «нещодавно поставленою системою Patriot». Втім офіційної інформації про надходження останньої ще не було.

Зазначимо, що в середині квітня Німеччина оголосила про термінову передачу Україні одного ЗРК Patriot.

Як повідомляв Львівський портал, першу німецьку систему ППО IRIS-T Україна отримала у жовтні 2022 року. У роботі вона виявилась надзвичайно ефективною, адже знищує 9 із 10 російських ракет.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-25 11:46:50