Україна і світ

Не можемо прийняти всіх охочих: хірург про роботу Охматдиту після ракетного удару


Хірург і завідувач відділення реконструктивно-пластичної мікрохірургії Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдиту Валерій Бовкун розповів про специфіку роботи клініки після ракетної атаки РФ 8 липня.

Прийом пацієнтів та операції

Як відомо, найбільш постраждалі від російської атаки відділення, зокрема, хірургії та токсикології, перевели в менш постраждалі корпуси. Лікарі також повністю відновили прийом пацієнтів та операції.

Єдине, менш складних пацієнтів і тих, хто потребує післяопераційної реабілітації, перенаправляють у районні поліклініки.

Зараз дивляться

– Оскільки зараз ми обмежені щодо площі, то не можемо прийняти всіх охочих. Намагаємося приймати діточок, яким необхідне саме оперативне втручання, – розповів Валерій Бовкун.

За його словами, на одному операційному столі може проходити до п’яти операцій на день. А якщо виділяють два столи, то ця кількість доходить до 8-10.

Унікальне відділення

– Відділення дитячої мікрохірургії – унікальне. Дуже мало лікарів в Україні займаються судинною дитячою патологією. Тому всі випадки спрямовуються до нас. Потік пацієнтів дуже великий, – каже лікар.

Досить часто у відділення реконструктивно-пластичної мікрохірургії привозять важких дітей із мінно-вибуховими пораненнями. Більшість таких травм – інвалідизуючі.

– Іноді доводиться ампутувати кінцівки. Це коли є пошкодження судин, які неможливо відновити, або кінцівка сильно понівечена, – розповів Валерій Бовкун.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: МОЗ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-19 09:37:05