Україна і світ

Навколо Торецька тривають активні бойові дії, військ РФ у місті немає – Волошин

Фото: Факти ICTV

В районі міста Торецьк, що на Донеччині, тривають бої, але українські захисники контролюють ситуацію, коли ж у російських окупантів територіальні успіхи відсутні.

Про це 7 липня інформагентству Інтерфакс-Україна повідомив спікер оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Хортиця Назар Волошин.

Ситуація в Торецьку

– Ситуація навколо міста Торецька така, що Сили оборони контролюють обстановку. Слід зазначити і підкреслити, що станом на цей момент ніяких територіальних успіхів ворог не мав, ворожої російської армії в місті немає, – сказав він.

Назар Волошин додає, що російські війська намагаються здійснювати тиск на цьому напрямку, а на зазначеній ділянці фронту тривають бої.

Зараз дивляться

– Активні бойові дії тривають щодня. Бойові дії з противником відбуваються на підступах у районі околиць міста, – сказав він.

Спікер ОСУВ Хортиця вказує, що в наміри окупаційної армії входить захоплення міста, але при цьому ворог не враховуючи втрати свого особового складу і техніки.

Разом з тим, армія РФ намагається знайти слабкі місця в обороні українських захисників, а тому відправляє на штурми мобілізованих і колишніх ув’язнених.

– Є також присутні підрозділи Шторм Z, Шторм V, які застосовуються як штурмові і часто використовують, щоб виявити позиції або розмінувати територію. Окупанти проводять багато так званих м’ясних штурмів мобільними вогневими групами, – каже він.

Назар Волошин вказує, що окупанти обстрілюють Торецьк із різних засобів ураження.

За його словами, наразі Сили оборони України стійко утримують займані рубежі та позиції, а також виснажують ворога і завдають російським військам відчутних втрат у живій силі, озброєнні та військовій техніці, а також здійснюють заходи з посилення стійкості оборони.

– Хоча противник намагається активізувати свої зусилля на окремих ділянках фронту та покращити своє тактичне становище, проте наші захисники продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутись у глибину території України, спрямовують зусилля на зриві виконання окупантами завдань наступу, – зазначив спікер ОСУВ Хортиця.

Нагадаємо, раніше в Інституті вивчення війни (ISW) вказували, що військове командування РФ посилює штурми на Торецькому напрямку, аби відкрити собі можливість просування в напрямку Часового Яру або Авдіївки.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-07 18:00:05