Україна і світ

Наліпки в обмін на врятовані життя: стартувала четверта хвиля ініціативи Лапка Турботи від MasterZoo та UAnimals

Гроші, зібрані завдяки акції, благодійний фонд UAnimals скерує на лікування та стерилізацію тварин у прифронтових і обстрілюваних містечках та селах.

Долучитися до акції можна, придбавши у зоомаркетах мережі MasterZoo або на сайті masterzoo.ua/ua/ брендовану наліпку за 20 гривень. Якщо сплатити за наліпку карткою Visa від Sense Bank, партнери збільшать донат ще на 30 гривень, тож на благодійність піде 50 грн загалом. Можна купувати необмежену кількість наліпок. Благодійна ініціатива триватиме до 31 жовтня 2024 року.

Благодійну ініціативу “Лапка Турботи” створили мережа зоомаркетів MasterZoo та організація UAnimals. Щороку “Лапка Турботи” об’єднує партнерів і небайдужих українців, щоб залучити гроші на порятунок чотирилапих. За минулий рік ініціативі вдалося зібрати понад 4 мільйони гривень, а її учасники запустили цілий флешмоб, заклеївши лапками з іменами своїх улюбленців прикасові зони зоомаркетів.

Роль стерилізації у розв’язанні проблеми безпритульних тварин

Цьогоріч “Лапка Турботи” допоможе забезпечити стерилізацію та лікування хвостатих у важкодоступних місцях, де немає ветклінік. Наприклад, така потреба існує в прифронтових та обстрілюваних містечках і селах Сумської, Харківської, Донецької, Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Одеської областей.

Стерилізація — це найбільш дієвий спосіб для скорочення хаотичного розмноження, а відповідно, зменшення кількості безпритульних тварин. Ця проблема особливо гостро стоїть в Україні під час повномасштабної війни, коли кількість безпритульних тварин значно зросла.

За даними UAnimals:

  • У притулках і на утриманні волонтерів у тилових областях кількість тварин збільшилася на 20-30%.
  • На прифронтових територіях кількість хвостатих зросла на 60% у зооволонтерів та на 100% у притулках.

Крім цього, стерилізація допомагає запобігати розвитку захворювань та продовжити життя тварин. Результати дослідження Університету Джорджії, в ході якого проаналізували медичні карти понад 70 тисяч тварин, свідчать, що очікувана тривалість життя стерилізованих собак в середньому на 20% довша.

Надавати медичну допомогу у прифронтових селах та містечках UAnimals зможе завдяки ветмобілю, який дозволяє ветеринарам дістатися у найбільш віддалені куточки України. Авто містить все необхідне обладнання, щоб прямо в ньому стерилізувати та лікувати тварин. Зібрані в межах “Лапки Турботи” гроші допоможуть забезпечити такі поїздки усім необхідним — від ветпрепаратів до операційних витрат.

Про MasterZoo

MasterZoo – всеукраїнська мережа зоомаркетів, що понад 15 років забезпечує потреби домашніх улюбленців у кормах, ветпрепаратах, амуніції, товарах першої потреби тощо. Кожен день відкривають двері понад 200 зоомаркетів Master Zoo у 36 містах України.

Наша місія – зробити Україну з найщасливішими та найдовголітнішими улюбленцями у світі! І ми впевнені, що це залежить від умов, які ми створюємо для них та їх господарів. Саме тому попри перешкоди продовжуємо розширювати мережу та активно розвивати інтернет-магазин, щоб улюбленці у різних куточках країни отримували необхідні товари для комфортного та щасливого життя. Дізнайтеся більше на сайті: masterzoo.ua.

Про UAnimals

Благодійна організація UAnimals була створено у 2016 році та покликана врятувати тварин від жорстокого поводження. З початку повномасштабної війни UAnimals активно допомагає тваринам із зони бойових дій: евакуацією, кормами та ліками для притулків. Команда розпочала відбудову закладів для тварин, які постраждали від російської агресії. Було запущено всеукраїнську програму безплатної стерилізації безпритульних тварин, яка вже діє в багатьох містах. Дізнайтеся більше на сайті: uanimals.org.

Про Sense Bank

Український системно-важливий банк, 100% акцій якого належать державі в особі Міністерства фінансів України. Sense Bank — технологічний банк сервісів та продуктів для будь-яких клієнтів: від приватних осіб до корпорацій. Установа обслуговує близько 3 млн фізичних, 55 тисяч юридичних осіб та 85 тисяч ФОПів у 130 відділеннях по всій Україні, а також в онлайн-банку Sense SuperApp.

Про Visa

Visa (NYSE: V) – світовий лідер індустрії електронних платежів, що сприяє транзакціям між споживачами, бізнесом, фінансовими та урядовими організаціями у більш ніж 200 країнах та територіях щороку. Наша місія – об’єднати світ за допомогою інноваційної, зручної, надійної та безпечної платіжної мережі, щоб сприяти добробуту споживачів та процвітанню бізнесу та економіки. Ми переконані, що розширення доступу для всіх в економіці допомагає зростанню добробуту людей у всьому світі та стане основою для глобального руху грошей у майбутньому. Дізнайтесь більше на сайті Visa.com.ua.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: UAnimals

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 16:54:38