Україна і світ

Коли приходить стипендія студентам: дата

Фото: Pixabay

Україна активно підтримує талановитих студентів, надаючи різні види стипендій. Окрім базових виплат, передбачених для всіх студентів, є додаткові можливості для тих, хто демонструє високі академічні досягнення або потребує соціальної підтримки.

Факти ICTV дізнавалися, коли приходить стипендія.

У яких числах приходить стипендія

Усі стипендії за розрахунковий місяць виплачуються з 25 числа поточного місяця по 5 число наступного місяця. Тобто, усі студенти мають отримати стипендію до 5 числа наступного місяця за попередній.

Стипендії можуть бути призначені як за кошти з державного бюджету, так і коштами спонсорів.

Міністерство соціальної політики розширило коло осіб, які мають право на отримання соціальної стипендії. Цього року до числа одержувачів додалися студенти, які постраждали від російської агресії: ті, хто перебував у полоні, був незаконно позбавлений волі або зазнав інших форм репресій. Також право на соціальну стипендію отримали їхні діти. Для дітей учасників бойових дій процедура оформлення соціальної стипендії була спрощена.

Коли приходить стипендія: дата нарахування

Стипендія студентам першого курсу призначається з урахуванням результатів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) або НМТ і є мінімальною. Для продовження отримання стипендії після зимової сесії студент має продемонструвати успішне складання іспитів, підтвердивши високий середній бал. У разі, якщо студент має право на кілька видів стипендій, йому призначається одна, з найбільшим розміром, за винятком випадків, передбачених чинним законодавством.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Студенти, які навчаються не перший рік, знають, якого числа нараховується стипендія. Зазвичай це відбувається в один і той самий час. Точна дата в різних навчальних закладах може відрізнятися, але всі студенти отримають стипендію до 5 числа.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 17:04:35