Україна і світ

Начинки для бутербродів, які вважаються корисними, плюси і мінуси — дієтолог

Британський дієтолог Найджел Денбі склав своєрідний посібник з корисних начинок для сендвічів, а також пояснив плюси і мінуси найпопулярніших інгредієнтів.

Сир

Це гарне джерело кальцію для здоров’я кісток. Але слід пам’ятати про вміст солі та насичених жирів, які можуть легко призвести до того, що рівень холестерину злетить вище за ту упаковку чіпсів, якою ви, ймовірно, також насолоджуєтеся під час перекусу.

Яйця

Це повноцінний природний білок, що містить усі незамінні амінокислоти. Вони також багаті іншими важливими поживними речовинами, такими як залізо і жиророзчинні вітаміни. Завжди чудовий вибір.

Зараз дивляться

Шинка

Хоча це хороше джерело білка, у шинці досить багато солі й мало вітамінів і мінералів, тому вона не така гарна, як нежирна яловичина або риба.

Яловичина

Пісна яловичина містить багато заліза, яке допомагає забезпечити здорове кровопостачання. Залізо – один із ключових мінералів, якого не вистачає великим групам населення, тому це простий спосіб поповнити свої запаси.

Лосось

Насичений білком і жирними кислотами омега-3 (тип жиру, який дійсно корисний для рівня холестерину і серця). Одна порція лосося на тиждень дасть вам усі необхідні омега-3. Причому не важливо, яким буде продукт: консервованим, копченим чи свіжим.

Тунець

За словами дієтолога, раніше вживання тунця зараховувалося на користь насичення організму омегою-3. Але зовсім недавно експерти виявили, що рівні цієї незамінної жирної кислоти в консервованому тунці недостатньо високі, щоб її можна було враховувати. Консервований лосось і сардини набагато кращі.

Бекон

Бекон гарантовано додасть багато солі з невеликою кількістю додаткових вітамінів і мінералів – добре для випадкового частування, але не для щоденного використання.

Ковбаса

Більшість ковбас містять лише невелику кількість нежирного м’яса і багато жиру, солі та наповнювачів, тому регулярне наповнення ними бутербродів принесе дуже мало користі для здоров’я.

Курка

Це біле м’ясо є одним із найбільш нежирних джерел білка. Плюс воно містить вітаміни групи B, селен і фосфор. Тому воно ідеально підходить для наповнювача сендвічів.

Веггі

Якщо ви їсте вегетаріанські бутерброди, переконайтеся, що ваша начинка містить трохи білка, інакше ви можете знову відчути голод незабаром після обіду і перекусити чимось не дуже здоровим. Хумус – хороший варіант.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-12 13:23:28