Суспільне мовлення

На проспекті Чорновола у Львові синхронізували світлофори

Інженери з організації дорожнього руху ЛКП “Львівавтодор” синхронізували світлофори на проспекті Чорновола. Тепер цю ділянку дороги можна проїхати без зупинок.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Йдеться про світлофори на п’яти переїздах:

  • проспект Чорновола – вулиця Зернова;
  • проспект Чорновола – середня школа №53;
  • проспект Чорновола – вулиця Під Дубом;
  • проспект Чорновола (велопереїзд);
  • проспект Чорновола – вулиця Хімічна.

Координація працює в напрямку від центру міста — так водії зможуть без зупинок проїхати цю ділянку й скоротити час проїзду.

“Фахівці нашого підприємства проводять дослідження щодо можливості координації світлофорних об’єктів, де проведено заміну дорожніх контролерів. Так, нещодавно було запущено дві “зелені хвилі” для світлофорів на вулиці Городоцькій, а сьогодні – ще й на проспекті Чорновола”, – каже директор ЛКП “Львівавтодор” Микола Власюк.

У Львівській міській раді повідомили, що додати до проєкту світлофор на проспекті Чорновола – вулиці Зерновій було непросто, бо між ним і наступним світлофором є нерегульований пішохідний перехід.

Як пояснили у міській раді, перехрестя проспект Чорновола – вулиця Під Дубом також має складну конфігурацію: нерегульований виїзд після регульованого пішохідного переходу. Також тут часто утворюється черга на лівий поворот, яка сповільнює рух автомобілів на проспекті Чорновола.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Зміщення між цими світлофорними об’єктами було підібрані на основі проведених досліджень щодо часу проїзду цієї ділянки. Варто також зазначити, що ефективність координації між першими двома світлофорними об’єктами у пікові години значно знижується через суттєве збільшення навантаження на перегін проспектом Чорновола між вулицею Зерновою та середньою школою №53, а також збільшення кількості пішоходів, які користуються нерегульованим пішохідним переходом”, – розповів заступник директора ЛКП “Львівавтодор” Роман Кіндер.


Джерело: Суспільне мовлення України