Україна і світ

На морську платформу Magura встановили ракети з інфрачервоною системою самонаведення

Про це повідомив командир спецпідрозділу ГУР МО України Group 13 з позивним «Тринадцятий».

Морські дрони Magura, оснащені такими ракетами, вже використовувались під час бойових операцій на Чорному морі, і це стало серйозним фактором страху й ризику для російської авіації.

«Такі розробки ефективні ― росіяни їх дуже бояться. Коли вони їх бачать, то бояться навіть підлітати. А унікальність в тому, що такого ні в кого немає… Це озброєння вже встановлене, і воно буде давати свої результати», ― сказав Тринадцятий.

Безповоротні, рідкісні і болючі. Найдорожчі зразки ОВТ, які росія втратила під час війни з Україною

Саме керованими дронами Magura, як пригадав командир Group 13, було уражено російський розвідувальний корабель «іван хурс».

«Адреналін просто накриває. Руки ― мокрі. При цьому дроном треба керувати досить ювелірно, я б сказав ― ніжно. Рухи не мають бути різкі й неконтрольовані. Все має відбуватись плавно», ― пояснив спецпризначенець ГУР МО України.

Тож ударні морські дрони Magura уже довели свою ефективність: позбавили росію домінування в акваторії Чорного моря та знизили загрози для України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Представник воєнної розвідки Євген Єрін в ефірі телемарафону «Єдині новини» під час оголошення збору на виробництво дрона Magura зазначив: «Можу зазначити, що на дальності до 800 кілометрів ми розглядаємо будь-які можливості і будь-які військові цілі ворога для ураження наших дронів».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-17 15:00:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин