Україна і світ

Мобілізація засуджених в Україні – Малюська назвав кількість добровольців

На першому етапі добровільного вступу до армії засуджених, згідно з новим законом про мобілізацію, лави ЗСУ поповняться на 4000 українських чоловіків.

Про це розповів голова Мін’юсту Денис Малюська.

Він зазначив, що ці українські добровольці в обмін на амністію можуть вступити лише до штурмових батальйонів, тобто безпосередньо брати участь у боях.

Зараз дивляться

— Мотивація наших ув’язнених сильніша, ніж у наших звичайних солдатів. Звільнення з в’язниці – лише частина мотиву, вони хочуть захистити свою країну та перевернути стару сторінку життя, – зазначив Малюська.

Він додав, що засуджені проходитимуть військову службу у підрозділах, що складаються повністю з колишніх ув’язнених, під командуванням рядових офіцерів.

Мобілізація ув’язнених в Україні – що відомо

8 травня Верховною Радою було ухвалено законопроєкт № 11079-1 про мобілізацію засуджених осіб.

Набір у Сили оборони проводитиметься за принципом добровільності та в обмін на амністію за умови, що залишок терміну їхнього відбування у в’язниці не перевищує трьох років.

Закон не поширюється на засуджених за особливо тяжкі злочини – умисне вбивство, тероризм, зґвалтування, сексуальне насильство, злочини проти основ національної безпеки.

З того часу, як закон набув чинності, понад 2 750 ув’язнених було звільнено з українських в’язниць для захисту державного суверенітету.

Джерело: The Washington Post

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-16 23:43:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин