Україна і світ

Війна в Україні – яку техніку використовують Сили оборони

Фото: Міноборони

З початку повномасштабного вторгнення Міноборони допустило до експлуатації українським військом майже 40 зразків західної та вітчизняної важкої бронетехніки.

Український парк бойових гусеничних машин з лютого 2022 року поповнено технікою з більш ніж десяти країн світу.

Це США, Швеція, Великобританія, Німеччина, Франція, Норвегія, Італія та інші.

Зараз дивляться

Техніка Сил оборони – яку бронетехніку використовують ЗСУ

Так, у бойових діях українська армія активно залучає танки Abrams, Leopard, Challenger, легкий танк AMX-10 RC, бойові машини піхоти M2 Bradley, CV90, гусеничні бронетранспортери M113 у різних модифікаціях, колісні БТР M1126 Stryker, Rosom тощо.

— Західні зразки бронетехніки відрізняються підвищеним захистом екіпажу, надійністю двигунів, гарними ходовими характеристиками та високою точністю озброєння. Це дає перевагу у протистоянні ворогові, – наголосили у Міноборони.

Серед кодифікованих зразків бронетехніки ефективно використовується також продукція українських оборонних підприємств, зокрема модернізовані версії радянських БМП та БТР.

Кодифікація та допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НАТО дає змогу здійснювати закупівлю за кошти з держбюджету для підрозділів Сил оборони.

Джерело: Міноборони

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-25 22:49:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин