Україна і світ

Міноборони контролюватиме якість надання послуг посвідчення документів командирами військових частин

Представники Нотаріальної палати України за ініціативи Центрального управління захисту прав військовослужбовців Міноборони провели тренінг «Нотаріат назустріч військовослужбовцям» для представників військових частин щодо особливостей посвідчення документів.

Про це повідомило 29 липня Міністерство оборони України.

Заступниця міністра оборони Наталя Калмикова під час заходу анонсувала, що відомство контролюватиме якість надання військовослужбовцям послуг посвідчення документів командирами військових частин. Зокрема, оперативно буде реагувати на виклики та проводитиме відповідні навчання.

«Можливість посвідчення командиром документів військовослужбовців в умовах, коли людина під час війни не може потрапити до нотаріуса, дуже важлива. Але на сьогодні ми стикаємося із випадками, коли ця послуга надається некоректно і, в результаті, військовослужбовець замість вирішення питання, отримує проблеми. Тож ми маємо підвищувати рівень компетенцій та обізнаності командирів для того, щоб уникати таких випадків. Сподіваюсь, що це лише перший захід і ми зможемо долучити до навчання всіх хто має таку потребу», — заявила Наталія Калмикова.

Заступниця міністра також повідомила, що наразі триває розробка постанови Кабміну щодо створення служби супроводу військовослужбовців.

«Після прийняття відповідного документу у кожній бригаді або окремому підрозділі будуть визначені відповідальні особи, які будуть координувати питання, що стосуються виплат, рапортів, відпусток, відряджень, медичної допомоги військовослужбовцям. Це дозволить допомогти захисникам, які нещодавно почали проходити службу, а також їх безпосереднім командирам», — наголосила вона.

«Ми аналізуємо проблеми, з якими до нас звертаються військовослужбовці та члени їх родин. Сьогодні у фокусі нашої увагу найпоширеніші питання, з якими стикаємося, — довіреностей, заповітів та особистих розпоряджень. Запевняю, що нотаріуси в Україні є помічниками для військових і завжди готові допомогти. Дякуємо за співпрацю!», — заявила перший віцепрезидент Нотаріальної палати України Олена Кирилюк.

Як повідомляла АрміяInform, Міністерство оборони України працює над створенням ефективної системи надання допомоги пораненим військовослужбовцям.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-29 21:14:17