Україна і світ

Магучіх та Геращенко вийшли до фіналу зі стрибків у висоту на Олімпіаді-2024

На Олімпійських іграх-2024 розпочали виступи наші стрибунки у висоту. Двоє українок Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко подолали кваліфікацію та вийшли у фінал. Юлія Левченко – вибула зі змагань.

Всього у кваліфікації взяли участь 32 спортсменки, які були розділені на дві групи.

За регламентом змагань, до фіналу виходили атлетки, які виконали норматив 1.97 м, або щонайменше 12-ти найкращих спортсменок за підсумками кваліфікації.

Зараз дивляться

Магучіх та Геращенко: результат кваліфікації

Юлія Левченко завершила змагання, зупинившись на стартовій планці в 1,83 метри. А ось Ірина Геращенко без помилок пройшла перші два рубежі — 1.83 та 1.88 м.

Ще одна українка Ярослава Магучіх пропускала ці планки та успішно стартувала з висоти 1,92 м. На цій планці помилилася Геращенко, але виправилася у другій спробі.

Магучіх з першого разу подолала висоту 1,95 м, Геращенко знадобилося дві спроби. Ірина у своїй групі посіла друге місце, поступившись лише австралійці Ніколі Оліслагерс, срібній призерці Ігор-2020 у Токіо.

Планку в 1,92 подолали лише шість спортсменок з двома українками. Ще сім спортсменок зупинилися на 1,92 м. Втім організатори вирішили достроково завершити кваліфікацію та допустити до фіналу 13 спортсменок, а не 12.

Нагадаємо, на Олімпійських іграх-2020 у Токіо Магучіх стала бронзовою призеркою. А Геращенко тоді зупинилася за крок від п’єдесталу.

Фінал жіночих стрибків у висоту на Олімпіаді-2024 заплановані на неділю, 4 серпня. Змагання на арені Стад де Франс стартують о 20:55 за київським часом.


Джерело: Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 16:48:04