Україна і світ

Крок за кроком: Зеленський про заповнення дефіциту енергетики в Україні

Фото: Офіс президента

У понеділок, 29 липня, президент Володимир Зеленський провів нараду у Харківській області, присвячену питанням енергетики та безпеки.

Він наголосив, що на сьогодні енергетика – ключова тема для обговорення всього керівництва країни.

Енергетична криза в Україні – позиція Зеленського

— Розуміємо, як поступово крок за кроком поповнюватиметься дефіцит електрики, чиновники мають чіткі завдання, і там відповідальність персональна.

Проходження зими – це те, що готується влітку. Працюємо і над конфігурацією ППО – так, щоб і в Харківській області, і в інших регіонах було більше захисту від ударів Росії, – сказав Зеленський.

Глава держави додав, що на Харківщину він приїхав із головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

Зараз дивляться

Саме генерал має представити оновлену структуру роботи українських систем ППО та нові запити для партнерів – що саме мають забезпечити до кінця поточного року.

Зеленський на Полтавщині – візит 29 липня

Також сьогодні український гарант завітав до Полтавської області. Там він провів зустріч із підприємцями, включаючи й представників оборонної промисловості.

За словами Зеленського, компанії та бізнес готові працювати на користь держави та пропонувати нову продукцію. Офіційний Київ підтримуватиме та збільшуватиме державні замовлення.

— Сьогодні підписано контракти. Вся наша українська продукція – і військова, і цивільна – кожне робоче місце – це допомагає Україні вистояти, – резюмував президент.


Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-29 20:33:08