Україна і світ

Костюк програла Векич у тригодинному матчі в 1/4 фіналу Олімпіади

Перша ракетка України Марта Костюк у напруженому поєдинку поступилася хорватській тенісистці Донні Векич в 1/4 фіналу літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Зустріч тривала три сети та завершилася поразкою українки з рахунком 4:6, 6:2, 7:6 (10:8).

Костюк завершила виступи на Олімпіаді-2024

Тенісистки провели на корті три години та 58 хвилин, за які Костюк чотири рази подала навиліт, зробила 27 віннерів та припустилася менше невимушених помилок за суперницю (36:50).

Зараз дивляться

У першому сеті Костюк віддала суперниці дві поспіль подачі. У восьмому геймі Марта зробила брейк, але партію забрала хорватка. Другий сет Марта розпочала також з програної подачі, але оформила три поспіль брейки та зрівняла рахунок.

Вирішальна партія була досить драматичною: першою на своїй подачі у сьомому геймі програла українка, але зрівняла рахунок у десятому – 5:5. У наступних двох геймах суперниці обмінялися брейками і матч перейшов на тайбрейк.

Українка здорово розпочала та повела 4:0, але Векич змогла відігратися та вийти вперед. Один раз матчпойнт вдалося відіграти Костюк, двічі – Векич. Але у підсумку переможницею зустрічі вийшла хорватка.

Таким чином Марта Костюк завершила виступи на своїй дебютній Олімпіаді-2024. Напередодні вона знялася з парного турніру, де виступала у дуеті з Даяною Ястремською через виснажливий матч проти Саккарі та відмову організаторів перенести зустріч у парі.

У тенісі єдиними українками, які продовжують виступи на Олімпіаді-2024, залишаються Людмила та Надія Кіченок, які вийшли до чвертьфіналу парного турніру, здолавши американок Даніелль Коллінз та Дезіре Кравчик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-01 01:32:08