Україна і світ

Коригував удари ворога по Одещині: СБУ затримала агента ФСБ, який виявився фельдшером швидкої


Служба безпеки затримала в Одеській області ще одного агента ФСБ. Він коригував ракетно-гарматні удари РФ по одному з портових міст регіону. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Публікував антиукраїнські коментарі

– Насамперед рашисти намагалися отримати координати базування особового складу та кораблів морської охорони Держприкордонслужби. Також окупанти сподівалися отримати локації вогневих позицій ППО, яка обороняє повітряний простір південного регіону, – ідеться в повідомленні.

Для виконання цього завдання ФСБ залучила свого агента – 39-річного фельдшера місцевої станції екстреної медичної допомоги. У поле зору російської спецслужби чоловік потрапив ще у квітні цього року, коли публікував антиукраїнські коментарі в Telegram-каналах країни-агресора.

Як збирав інформацію

За вказівкою окупантів їхній поплічник збирав розвідувальну інформацію під час поїздок прибережною територією, зокрема під час викликів швидкої.
Отримані відомості зрадник відображав на гугл-карті, а потім надсилав скріншоти своєму куратору з ФСБ.

Зараз дивляться

Служба безпеки задокументувала злочинні дії російського агента і затримала його. Під час обшуків у фігуранта виявлено два мобільні телефони, які він використовував для комунікації з ФСБ.

Загрожує довічне

Слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-20 11:11:03