Україна і світ

Класична схема дій Путіна: у Білому домі про ціль масованого обстрілу України

Фото: Getty Images

У Білому домі назвали черговий масований обстріл Росією території України “класичним кроком Путіна” та наголосили, що Сполучені Штати зосереджені на забезпеченні України надійними засобами протиповітряної оборони.

Про це заявив Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час аудіобрифінгу.

Кірбі про масовану атаку РФ 26 серпня

За словами Кірбі, США однозначну засуджують ці російські атаки.

Зараз дивляться

— Це класична схема дій Володимира Путіна з (атак проти, – Ред.) енергетичної інфраструктури, особливо тому, що він знає, що погода скоро зміниться і що людям буде потрібно набагато більше тепла та електроенергії, оскільки в Україні стає холодніше. Це знову був класичний крок Путіна, – сказав Кірбі.

Він додав, що протиповітряна оборона України спрацювала “дуже добре” під час масованого обстрілу росіян 26 серпня. Кірбі наголосив, що Вашингтон зосереджений над подальшим зміцненням ППО в Україні.

— Ми зосереджені на перехоплювачах і системах протиповітряної оборони не лише від Сполучених Штатів, а й від союзників і партнерів, – наголосив він.

Водночас, коментуючи заклик президента Володимира Зеленського щодо зняття обмежень на далекобійні удари по Росії, Кірбі заявив, що поки “немає змін щодо цих принципів”.

— Як я багато-багато разів казав, – ми будемо продовжувати розмови з українцями, але ми будемо зберігати їх приватними, і я не маю жодних змін щодо нашої політики щодо американського озброєння, про які можна було б говорити сьогодні, – додав американський високопосадовець.

Масована атака України 26 серпня

У понеділок, 26 серпня, Росія завдала наймасованішого авіаобстрілу України, використавши 127 ракет і 109 ударних дронів.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що було збито 201 повітряну ціль – 102 ракети і 99 ударних БпЛА. Кілька одиниць БпЛА локаційно втрачені на території України, ще два – перетнули держкордон із Білоруссю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Видання Forbes Ukraine повідомило, що це найдорожчий авіаобстріл України з початку повномасштабного вторгнення. Вартість атаки оцінили в $1,2-1,3 млрд, що є рекордним показником за весь час повномасштабної війни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 00:01:40