Україна і світ

Казати про гарантовані ротації передчасно – новий командувач Об’єднаних сил Гнатов

Фото: Генштаб ЗСУ

Питання ротацій є дуже чутливою темою, а враховуючи ситуацію на передовій, гарантувати ротацію військ є передчасним.

Про це розповів новий командувач Об’єднаних сил ЗСУ, бригадний генерал Андрій Гнатов в інтерв’ю виданню Главком. Нещодавно Гнатов замінив на посаді командувача Юрія Содоля, навколо якого було чимало гучних і скандальних заяв у медіа.

Ротації на передовій

На запитання журналістки про те, чи можливі сьогодні ротації військових на першій лінії фронту, коли є новоприбулі мобілізовані військовослужбовці, Гнатов відповів, що це “чутлива тема”.

Зараз дивляться

– Це дуже чутлива тема. У слово “ротація” можна вкладати багато сенсів. Обстановка така, що наступальна ініціатива зараз у противника, він ще здатен нарощувати зусилля; ми ж виконуємо завдання, щоб його зупинити. За таких умов казати, що гарантовано відбудуться ротації і в яких масштабах вони будуть, – передчасно. Але, щойно з’являється можливість, ми намагаємось це робити, – каже він.

За його словами, він особисто стежить за тим, аби військовослужбовці використовували своє право на відпустку, зокрема, задля реабілітації після поранень чи травм.

– Командири підрозділів намагаються, щоб близько 10%, інколи 15% військовослужбовців одночасно були у відпустках. Звісно, всі прагнуть скористатися правом на відпустку в літній період, але об’єктивно це неможливо, — каже генерал Гнатов.

Нагадаємо, 24 червня президент України Володимир Зеленський звільнив Юрія Содоля з посади командувача Об’єднаних сил ЗСУ. Замість Содоля був призначений бригадний генерал Андрій Гнатов. Факти ICTV раніше розповідали, що відомо про Гнатова, а також якими є факти з його біографії.

Джерело: Главком

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 17:48:06