Україна і світ

Канада заявила про нарощення підтримки України на тлі затримки допомоги від США

Міністр фінансів Канади Христя Фріланд заявила, що прихильність її країни Києву стала важливим внеском у посилення НАТО на тлі затримки схвалення пакета підтримки для України у Конгресі США.

Про таке канадійська чиновниця, яка є етнічною українкою, заявила в інтерв’ю репортерам аудіовізуальної корпорації CBS, повідомляє АрміяInform.

За її словами, канадці можуть пишатися, адже їхня країна «робить все можливе, щоб протистояти росії», підтримуючи Україну в «найбільшій битві НАТО».

«У березні Канада надала Україні $2 млрд термінової фінансової підтримки. Це трапилось у час, коли США були неспроможними зробити крок і надати підтримку Україні. Ми заповнили цю прогалину», — наголосила канадська чиновниця.

Христя Фріланд не уточнила, чи планує Канада збільшити 16 квітня федеральний бюджет з метою досягти цільового показника військових витрат НАТО для країн-членів у 2% ВВП. Проте вона зазначила, що зобов’язання Канади перед Україною на душу населення, які вона назвала «найактуальнішим викликом для НАТО», були «дуже значними».

Міністр фінансів Канади додала, що «маневри в Конгресі» призвели до того, що США не змогли надати вкрай необхідну підтримку Україні, яка намагається захистити себе від російських військ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform оприлюднила заяву Міністерства оборони Канади, про те що ця країна передасть Збройним Силам України пристрої нічного бачення на 7,5 млн доларів, які будуть закуплені у канадської компанії Twenty20 Insight.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-07 12:58:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин