Україна і світ

Канада дозволила ЗСУ використовувати її озброєння на території Росії

Фото: Генштаб ЗСУ

Україна може вільно використовувати танки та бронетехніку, які передала Канада, на території Росії. 

Про це заявили у Міністерстві національної оборони Канади. 

Канада дозволила Україні використовувати надану зброю на території РФ

Зазначається, що Канада передала Україні вісім танків Leopard 2A4, кілька десятків броньованих машин бойової підтримки і сотні броньованих патрульних машин, а також кілька гаубиць М-777. 

Зараз дивляться

Речниця Міністерства оборони Канади Андре-Анн Пулен наголосила, що українці найкраще знають, як захищати свою батьківщину, і Канада прагне підтримувати їхню спроможність. 

Також представниця оборонного відомства додала, що Канада не встановлює “жодних географічних обмежень” на використання військового обладнання, яке передає Україні.

Чи використовували ЗСУ канадську зброю в Курській області

Наразі невідомо, чи була канадська зброя в руках бригад Збройних сил України, коли вони розпочали свою операцію на території Курської області РФ 6 серпня. 

Проте, як зазначає CBC News, кадри, зняті телеканалом CNN на українському кордоні в четвер, демонструють, як патрульний автомобіль Senator канадського виробництва перетинає кордон з Росією. 

Водночас речниця Міноборони Канади наголосила, що канадська допомога завжди відповідає вимогам Договору про торгівлю зброєю – міжнародної угоди, спрямованої на зменшення незаконних постачань зброї та порушень прав людини. 


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: CBC News

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 11:55:03