Україна і світ

Кабмін утворив Міжвідомчу робочу групу з питань організації мобілізації

Фото: Факти ICTV

Кабінет міністрів України створив Міжвідомчу робочу групу з питань організації призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. 

Про це йдеться в постанові уряду №707 від 18 червня 2024 року.

Створено робочу групу з питань організації мобілізації: які її функції

Група займатиметься питаннями щодо оповіщення та призову на військову службу працівників держустанов та держпідприємств. 

Зараз дивляться

Головою Міжвідомчої робочої групи стане міністр Кабінету міністрів України. Наразі цю посаду обіймає Олег Немчінов. 

Отже, до Міжвідомчої групи увійдуть представники Міноборони, МОЗ, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, МВС, Мінекономіки, МОН, Міненерго, Мінінфраструктури, Держприкордонслужби та Нацполіції. 

Міжвідомча робоча група з питань організації призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації є тимчасовим консультативно-дорадчим органом Кабміну. 

Ключовими завданнями та функціями групи є координація з ТЦК та СП щодо оповіщення та мобілізації військовозобов’язаних громадян України, які працюють в органах виконавчої влади, їх територіальних органах, на державних підприємствах, в установах і організаціях. 

Новостворена група координує організацію оповіщення органами виконавчої влади, їх територіальними органами, підприємствами, установами та організаціями військовозобов’язаних про їх призов на військову службу під час мобілізації, а також організацію їх призову на службу до лав ЗСУ. 

Додамо, що раніше Кабінет міністрів визначив повноваження та відповідальність керівників підприємств під час мобілізації у постанові № 560 від 16 травня 2024 року.

Джерело: Урядовий портал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-19 11:22:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин