Україна і світ

Кабмін розробив механізм перевірки повістки через Резерв+

Фото: Міноборони

Військовозобов’язані зможуть перевіряти чинність повісток від ТЦК через застосунок Резерв+. 16 серпня було внесено зміни до постанови №560, яка регулює Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації.

Факти ICTV дізнавалися про можливості перевірки повістки через Резерв+.

Перевірка повістки через Резерв+: що відомо

Постійний представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді України Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі повідомив про внесення змін до постанови Кабміну №560. У змінах, ухвалених 16 серпня, уточнено вимоги до повісток, які формуються за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, у частині присвоєння таким повісткам унікального єдиного електронного ідентифікатора у вигляді QR-коду. Саме за його допомогою можна перевіряти всю інформацію, яка зазначається у повістці.

Зараз дивляться

Крім того, опрацювали механізм перевірки чинності повісток, які сформувалися з використанням Єдиного державного реєстру призовників Оберіг. Розроблено механізм, завдяки якому можна перевіряти стан повістки, використовуючи електронний кабінет призовника у мобільному додатку.

Військовозобов’язані можуть користуватися мобільним додатком електронного кабінету військовозобов’язаного у Резерв+. Тобто можна буде перевірити повістку через Резерв+, яку сформували за допомогою бази Оберіг.

16 серпня Кабмін визначив статус повісток на бланках та тих, які сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних, резервістів та щодо їх юридичної сили. У порядку врегулювали, як визначити адресу, щоби надіслати повістку особі, яка уточнила свої персональні дані після завершення 60 днів.

Наразі текст змін до постанови №560 не опублікований, тому порядок, як перевірити повістку через Резерв+ – невідомий.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що раніше повідомляли, що застосунок Резерв+ та інші методи електронної комунікації не будуть використовуватися для вручення повісток. Саме про це Федір Веніславський розповів на своєму брифінгу від 6 серпня. Він заявив, що електронні повістки не передбачено на законодавчому рівні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 17:18:33