Україна і світ

його головні здобутки на посаді

Голова Служби безпеки України Василь Малюк сьогодні відзначає свій 41-й день народження. Народився він 28 лютого 1983 року в місті Коростишів Житомирської області.

Факти ICTV зібрали основні досягнення керівника української спецслужби, чим він запам’ятався українцям та через що його бояться рашисти.

Головні здобутки Василя Малюка

Верховна Рада проголосувала за призначення Малюка головою СБУ трохи більше року тому – 7 лютого 2023 року. На той час він вже понад пів року виконував обов’язки керівника спецслужби.

Зараз дивляться

З того моменту СБУ взялася проводити унікальні спецоперації не тільки на лінії фронту, а й на морі, в повітрі і в тилу ворога. Її цілями ставали військові об’єкти в тимчасово окупованому Криму та вглибині РФ, логістичні шляхи, що використовуються росіянами для постачання армії, підприємства, яка забезпечують ВПК тощо.

– Це наші цілком законні цілі. А Кримський міст – приречений, це незаконна побудова на території України. Тому йому тут не місце, – наголошував Василь Малюк.

Загалом нинішній очільник СБУ не часто розповідає деталі “бавовни”, яку приписують спецслужбі.

Однак вже підтверджено, що вона двічі вразила Кримський міст, а з допомогою власних розробок морських дронів, зокрема Sea Baby та Мамай – знищила 11 російських кораблів. І цим, на думку експертів, змінила розташування сил у Чорному морі на користь України.

Також у нещодавньому виступі Малюк підтвердив, що спецслужба влаштувала “бавовну” на кількох НПЗ по всій території Росії, зробивши так, щоб експорт російської нафти впав на третину.

Водночас на лінії фронту спецпризначенці ЦСО А СБУ знищили російської техніки на більш ніж мільярд доларів. Зокрема тільки за минулий рік – 516 танків і понад 1 тис. БМП, активно працюючи безпілотниками.

Окрім того, спецслужба протидіє російському впливу всередині країни. Загалом з початку вторгнення СБУ повідомила про підозри понад 2 тис. зрадникам і майже 5 тис. колаборантаів, пособникам РФ і навідникам. 32 підозри оголошено священнослужителям УПЦ (МП), які займаються розпалюванням міжнаціональної ворожнечі, співпрацюють з ворогом, виправдовують агресію РФ тощо.

Також СБУ викрила 47 агентурних мереж ворога і 629 організованих злочинних угруповань, які могли дестабілізувати ситуацію в країні.

За даними наших джерел, спецслужба причетна і до ліквідації багатьох воєнних злочинців. Так, СБУ під керівництвом Малюка вдалося відправити “на концерт Кобзона” колишнього нардепа Іллю Киву, російського воєнкора Татарського, так званого генпрокурора “ЛНР” Горенка та інших.

Також підірвала Прилєпіна, “керівника МВС ЛНР” Корнета, підстрелила Царьова. Список цілей СБУ вимірюється десятками.

– Смерть – це єдина перспектива, яку ми можемо гарантувати окупантам на нашій землі! – саме таку обіцянку дав Малюк під час свого призначення.

І запевняє, що за допомогою СБУ “бавовна палала, палає і буде палати”.

Уже на 2024 рік Малюк анонсував низку спецоперацій, які болюче вдарять по ворогу.

– Ми не можемо розголошувати наші плани. Вони повинні залишатися шоком для ворога. Готуємо сюрпризи, – прогнозує голова СБУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-28 14:37:32