Україна і світ

Ірена Карпа відповіла блогерам, які після атаки 8 липня стали закликати до переговорів із РФ

Письменниця Ірена Карпа відповіла блогерам-мільйонникам, які після масштабної ракетної атаки 8 липня і удару по Охматдиту почали закликати до мирних переговорів із Росією.

Ірена Карпа висловилася про мирні переговори з РФ

Письменниця зазначила, що вона не блогер-мільйонник, проте хоче висловитися про їхню думку щодо мирних переговорів із РФ.

Каже, що віддати країні-агресору будь-яку частину нашої території – це не просто змінити контури мапи України, а й також закрити очі на долі наших співгромадян в окупації. А саме – на тортури, яких люди зазнають, на зґвалтування, на викрадення та депортацію українських дітей.

Зараз дивляться

– Віддати шматок української території – це подарувати Росії новий плацдарм для підготовки наступальних дій. Таке вже було з окупованим Донбасом після мінських домовленостей – теж, до речі, “переговорів”. Росія ср*ти хотіла на будь-які свої обіцянки. Не треба навіть історію знати, щоб це зрозуміти – ми це застали на своїх недовгих життях, – зазначила Карпа.

Письменниця додала, що піти на поступки РФ – означає дати знак усім іншим диктаторам з ядерною зброєю, що так можна. Північна Корея, Іран, Китай несказанно підбадьоряться таким результатом.

– Якщо вже перейшли на емоції: відмовитися від земель, за які боролися ще з 2014 року, означало б, що всі ті життя героїчних військових і медиків, мирних цивільних людей – були покладені даремно. Я вже мовчу про надлюдську роботу волонтерів. І про кожен ваш донат, – наголосила Карпа.

Письменниця закликала не розганяти зраду і продовжувати підтримувати військо, вимагати зброю, вчитися такмеду, волонтерити і зберігати холодну голову.

Реакція мережі

До слова, думки користувачів мережі розділилися під публікацією Ірени. Хтось згоден з письменницею повністю, хтось же дорікає їй, що вона з сім’єю не в Україні, а тому їй легко так міркувати.

  • Щоб втрати не були марними, понести ще більші? Можливо це мають вирішувати ті, хто готовий воювати конкретно, на полі бою, а не ми з диванів?
  • Мої батьки і брат із сім’єю залишилися на окупованій території Херсонщини, вони свято вірять і чекають на визволення, а тут якісь пі**ри вже вирішили їхню долю.
  • Думки про продовження війни і поганий мир від людини, яка не живе в Україні, не цікаві.
  • Відмовитися від земель, за які боремося не тільки з 2014 року, а за які стоїмо життям уже століття! З усім згодна! Ви дуже мудра людина!
  • Це типу всі мають думати як один, думати “правильно”. А інших людей робимо неугодними, нехай навіть вони не праві.
  • Підписуюся під кожним словом.
  • Ірена, дякую вам, підтримую, як же тригерять ці “лідери думок”.

Реакція блогерів на атаку 8 липня

8 липня Росія здійснила черговий терористичний акт, запустивши ракети по Україні. Унаслідок атаки є загиблі та поранені люди. Того дня зірки шоу-бізнесу та інфлуенсери об’єдналися, показуючи світові, що країна-агресор робить із нашими землями та її громадянами, проте знайшлися ті, хто став говорити про мирні переговори.

Частина блогерів закликала сісти за один стіл із країною-агресором, а також висловили готовність віддати РФ окуповані нею території. Інфлуенсери поширювали російські ІПСО та наративи, закликали транслювати у світ позитивну енергію, що дуже розлютило українців.

Варто зазначити, що деякі блогери спробували виправдатися за свої слова і принесли вибачення. Хтось же наголосив, що не має права на свободу слова і обурився, що його висловлювання розцінили як пропаганду РФ.

Фото: Ірена Карпа

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 18:35:05