Україна і світ

Армія РФ зайшла на околиці Торецька: бої ідуть за кожен підʼїзд

Фото: Генштаб ЗСУ

Російські військові зайшли на околицю Торецька, але Сили оборони намагаються не дати їм просунутися.

Про це в етері національного телемарафону Єдині новини повідомила речниця Оперативно-тактичного угруповання Луганськ Анастасія Бобовнікова.

Торецьк: армія РФ зайшла на околиці

– Найгарячіше зараз (у зоні відповідності ОТУ — Ред.) на Торецькому напрямку. Бої ведуться в самому Торецьку. Ситуація нестабільна, бої ведуться буквально за кожен під’їзд, – сказала Бобовнікова.

Речниця зазначила, що нині важко оцінити, яку частину Торецька контролюють російські війська.

Проте відомо, що окупанти вже зайшли на східну околицю міста Торецьк та дещо просунулися по вулиці Центральній, в напрямку шахти Центральна.

– Але ситуація постійно змінюється — то ми відбиваємо у них вогневі пункти, то вони десь знищують наші. Але ми їх постійно відновлюємо та намагаємося повертати те, що захопили окупанти, і не даємо їм просунутися з усіх сил, чого б це нам не коштувало, — додала Бобовнікова.

Торецьк на карті бойових дій

Як виглядає Торецьк на карті бойових дій можна побачити на зображенні нижче.

За даними DeepState, ворог просувається у Торецьк з населених пунктів Дружба, Північне, залізне та Неліпівка.

Торецьк на карті бойових дій. Скриншот

Торецьк населення

Нагадаємо, голова Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик розповів, що у Торецьку Донецької області, де лишається понад 1000 місцевих жителів, не залишилося жодного цілого будинку та будівлі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами мера, місцеве населення – а їх у місті залишилося не менше 1 200 осіб – живе в умовах тотальної гуманітарної кризи, ховаючись від російських атак у підвалах та бомбосховищах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-08 00:04:33