Львівський портал

У Львові завершили ремонт зупинки біля університету Франка

У Львові відремонтували та зробили доступною зупинку громадського транспорту на вул. Університетській, біля університету імені Івана Франка. Там ще потрібно завершити незначні роботи та посадити дерева у лунки. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Зокрема, тут провели поточний ремонт тротуару та підняли посадкову платформу. Це дозволить пасажирам на кріслах колісних без сторонньої допомоги потрапити в салон. Також поклали тактильну плитку і зробили пониження на пішохідних переходах поруч.

«Роботи виконало наше ШРП. Тривали вони приблизно місяць. Тут постелили приблизно 400 м2 нової тротуарної плитки, посадкову платформу підняли на 20 см. Також змонтували 2 павільйони за спонсорські кошти. Також тут встановили 5 лунок для посадки дерев, яких раніше тут не було. Дерева теж висадять за спонсорські кошти, приблизно через два тижні. Отож зупинка набере нового, гарного вигляду», – розповів в. о. начальника відділу житлового господарства Галицької районної адміністрації Павло Гаврилюк.

В управлінні транспорту ЛМР наголошують, що підняття платформи зупинки тепер дозволяє тролейбусам під’їжджати близько до бордюра з опусканням борта або відкриванням пандуса. Відтак зупинка стала доступною для маломобільних осіб, зокрема людей на кріслах колісних.

«Зараз проводимо спілкування з водіями тролейбусів, щоб вони коректно під’їжджали до платформи, щоб посадка і висадка пасажирів була максимально зручною і швидкою, що також впливає на час руху транспорту», – відзначив начальник управління транспорту Орест Олеськів.

Крім того, з 7 жовтня зупинка вже працює у звичному режимі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ЛМР

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-07 20:48:32