Львівський портал

Депутатів Дмитрука й Одарченка можуть виключити з посад членів комітетів

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови щодо відкликання народних депутатів-утікачів Артема Дмитрука з комітету з питань правоохоронної діяльності та Андрія Одарченка з комітету з питань антикорупційної політики. Про це стало відомо з сайту парламенту.

Проєкт постанови №12099 передбачає відкликання Дмитрука Артема Геннадійовича – народного депутата України, депутатська група «Відновлення України», з посади члена комітету з питань правоохоронної діяльності.

Також документ пропонує відкликати Одарченка Андрія Миколайовича – народного депутата України, фракція політичної партії «Слуга народу», з посади члена комітету з питань антикорупційної політики.

Як повідомляв Львівський портал, 25 серпня у медіа з’явилась інформація про втечу Артема Дмитрука за кордон, того ж дня Офіс генпрокурора України прозвітував, що оголосив йому підозру за побиття правоохоронця і військового. Згодом правоохоронці офіційно підтвердили, що одіозний народний депутат України Артем Дмитрук втік за кордон.

Зрештою 29 серпня Дмитрука оголосили в міжнародний розшук, а 24 вересня його затримали у Лондоні.

Слідство встановило, що депутат незаконно перетнув кордон України з Молдовою 23 серпня, для цього втечу завчасно спланували. Трьом особам, які організовували її, вже оголосили підозри.

У листопаді 2023 року Андрію Одарченку оголосили підозру у підкупі голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури. Нардеп заплатив біткоїнами за сприяння у виділенні бюджетних грошей на ремонт університету, де він був ректором.

Невдовзі суд призначив фігуранту запобіжний захід – два місяці під вартою із можливістю внесення 15 млн грн застави. Вже за кілька днів він вніс заставу і вийшов з СІЗО.

19 вересня 2024 року нардепа від «Слуги народу» Андрія Одарченка оголосили у міжнародний розшук. Хоча напередодні у Центрі протидії корупції говорили, що він утік з України через Закарпатську область, куди переїхав після повномасштабного вторгнення РФ. Депутат перетнув кордон із Румунією.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Facebook народних депутатів-утікачів

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-07 20:27:10