Україна і світ

HIMARS під куранти: у Макіївці знищили базу з окупантами

В окупованій Макіївці Донецької області знищили будівлю ПТУ №19 з мобілізованими окупантами.

Як повідомив СтратКом ЗСУ, там загинули близько 400 загарбників, ще приблизно 300 зазнали поранень.

Пропагандисти РФ – як і так звані воєнкори, так і державні медіа підтвердили завдання ударів. У російських пабліках стали з’являтися повідомлення про те, що кількість убитих може сягати 600 осіб.

Український журналіст та блогер Денис Казанський пише, що удар по будівлі завдали з РСЗВ HIMARS. Загарбники це також підтверджують.

– Точних цифр ніхто не розкриє, але з тональності постів зрозуміло, що вони дуже високі. Тож у новорічні свята родичам мобілізованих росіян доведеться зустрічати сотні трун з України, – написав Казанський.

OSINT-аналітик InformNapalm Антон Павлушко пояснював у своєму дописі, що у росіян сталася логістична безвихідь – особовий склад та техніку потрібно десь розміщувати, але про ці місця дізнається розвідка.

– Виглядає так, що який би наступ росіяни не задумали, але “наступаючих” треба десь розмістити. Бажано ближче до лінії фронту. Як не крути, а кількість міст, де будуть розквартировувати, та місць, які можна під це знайти, доволі обмежена. Частину цих будівель вже випалили, тому доводиться кожного разу шукати щось нове. Треба, щоб було багато місць для особового складу + техніки. В теорії все ясно, але кожне таке “круте” місце також знають місцеві, тому про це дізнається розвідка. Взагалі купу техніки та особового складу важко приховати, – пише Павлушко.


Проросійські пабліки з посиланням на “воєнкорів” заявили, що причиною потрапляння використання з військовослужбовцями телефонів з російськими sim-картками.

Нагадаємо, на військовому аеродромі Балтімор у Воронежі сталися вибухи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Скріншот з відео, скріншот

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-02 16:57:37