Україна і світ

ГУР запустило портал з даними посадовців з РФ і Білорусі, причетних до депортації українських дітей

Головне управління розвідки Міністерства оборони України створило спеціальний сайт з інформацією про російських та білоруських посадовців, причетних до депортації українських дітей.

Посадовці РФ і Білорусі, причетні до депортації українських дітей

За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, на спеціальному сайті Війна та санкції створено окремий розділ – Викрадачі дітей. Він містить перелік осіб, причетних до депортації українських дітей, йдеться на сторінці сайту.

Зараз там зібрано інформацію про понад 200 посадовців з Росії та Білорусі, які ухвалювали рішення про незаконне вивезення дітей з тимчасово окупованих територій України.

Зараз дивляться

На сайті зібрано інформацію про учасників “перевиховних” молодіжних організацій, російських закладів освіти та культури, які беруть участь у процесах депортації дітей.

Розділ порталу містить невелике досьє на кожного ідентифікованого учасника викрадення дітей, посилання на матеріали з новин, інформацію про наявність санкцій проти таких осіб. Там розміщено скановані копії документів, що підтверджують депортацію дітей.

Як зазначають в Мінреінтеграції, інформацію з порталу можна використовувати для швидшого відкриття, проведення розслідувань і притягнення винних злочинців до відповідальності.

Водночас на сайті є інші розділи, де користувачі можуть ознайомитися з запровадженими проти Росії санкціями через повномасштабну агресію проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-04 23:02:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин