Україна і світ

Графіки відключення світла на 24 липня: скільки черг вимикатимуть одночасно

Через наслідки, спричинені російським ракетними і безпілотними ударами по енергогенеруючих об’єктах, в Україні досі існує дефіцит електроенергії.

Відповідно завтра, 24 липня 2024 року, в Україні графіки відключення світла діятимуть протягом всієї доби.

Відключення світла 24 липня

За інформацією Національної енергетичної компанії Укренерго, графіки відключення світла 24 липня діятимуть увесь день. Зокрема, з 8:00 до 20:00 та з 22:00 до 24:00 діятиме одна черга відключень.

Зараз дивляться

Водночас у період з 20:00 до 22:00, згідно із рішенням Укренерго, відключення світла будуть здійснювати для двох черг одразу.

Нагадаємо, минулого тижня Енергоатом достроково підключив енергоблок-тисячник до енергомережі України після планового ремонту. Це сприяло покращенню ситуацію в українській енергосистемі. Загалом Україна на сьогодні має під своїм контролем 9 енергоблоків на АЕС, ще 6 енергетичних блоків має Запорізька АЕС, найбільша станція в Європі, але вона перебуває під окупацією держави-терориста РФ.

Примітно, що напередодні заступник міністра енергетики Микола Колесник розповідав, чи вплине на графіки відключення світла в Україні відмова від переходу на літній час. За його словами, зараз у Міненерго не бачать передумов для збільшення споживання електрики, тому система не постраждає від скасування переведення часу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 19:05:07