Україна і світ

Google повернув можливість створення фото людей в Gemini


Компанія Google оновила чатбот Gemini, що працює на основі штучного інтелекту. Тепер у ньому знову можна створювати зображення людей. Наприкінці лютого ця можливість була поставлена на паузу.

Gemini повернув можливість створення портретів людей

Користувач може створити картинку за допомогою текстового запиту. Щоправда, наразі лише англійською мовою, та в компанії працюють над розширенням списку.

– Ви навіть можете попросити Gemini створити зображення в різних стилях – як-от фотореалістичні пейзажі, текстуровані олійні картини або казкові сцени з глини, – кажуть у Google.

Після оновлення Gemini повертає можливість генерувати зображення людей. У корпорації запевнили, що технічно вдосконалили цю функцію та вжили заходів безпеки.

Зараз дивляться

– Ми не підтримуємо створення фото реальних людей, зображень неповнолітніх осіб, кривавих, насильницьких чи сексуальних сцен, – уточнили в Google.

Ця функція поки доступна лише користувачам моделей Gemini Advanced, Business та Enterprise.

Чому Google забороняв створювати портрети людей

Раніше причиною для призупинення створення зображень людей стала генерація неточних історичних знімків. Це могло спричинити скандал на расовому ґрунті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, Gemini створював портрети німецьких солдатів-нацистів у вигляді темношкірих людей або з азійською зовнішностю.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-30 10:14:02