Львівський портал

У Шегинях чоловік намагався ввезти в Україну вантажівку під виглядом гуманітарки

На Львівщині у пункті пропуску «Шегині – Медика» митники викрили керівника благодійного фонду, який намагався ввезти в Україну придбаний вантажний автомобіль MAN під виглядом гуманітарної допомоги. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській митниці.

Вантажівка під керуванням громадянина України прибула на пункт пропуску як «гуманітарний вантаж для одного з благодійних фондів Харкова». Однак, у перевізника не було при собі жодних документів, які би підтверджували факт вивезення транспортного засобу з території ЄС як гуманітарної допомоги.

Натомість, під час огляду в кабіні авто виявили папку з документами, серед яких знаходився договір купівлі-продажу автомобіля MAN TGM03, де отримувачем значилась фізична особа. Сама вартість авто сягала 28 тисяч євро (майже 1,3 мільйона гривень).

Під час перевірки митники встановили, що керівник благодійного фонду, з метою ввезення в Україну комерційного товару в режимі «імпорт», подав митним органам документи, які містять неправдиві відомості щодо відправника, одержувача і вартості.

Відтак, на чоловіка склали адмінпротокол, відповідно до ч.1 ст. 483 МКУ (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю). Також повідомили правоохоронні органи про ознаки злочину, передбаченого ст. 201-4 ККУ (Контрабанда підакцизних товарів).  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-20 16:52:15