Україна і світ

головні новини за 12 лютого 2024

Фото: Факти ICTV

Російські війська атакували ракетами та дронами декілька регіонів України. Серед них – Харківська, Дніпропетровська та Донецька області, внаслідок чого є постраждалі та руйнування, виникли перебої з постачанням електрики та води.

Водночас у Донецькій області окупанти побудували 30-км лінію оборони, використавши 2 тис. залізничних вагонів, щоб значно ускладнити просування Сил оборони України.

Що відбулося в Україні та світі за добу 12 лютого 2024 року – читайте далі у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться

Обстріл Харківської області

У ніч на 12 лютого російські війська обстріляли Харків і Люботине ракетами С-300 з території Бєлгородської області РФ.

У Люботиному Харківської області, за даними ОВА, пошкоджено вікна, двері та паркан приватного будинку, фасад спортивного центру, водночас зруйновано навчально-виробничий комбінат.

Фото: Нацполіція

Ракетний удар по Селидовому

Російські війська завдали ракетного удару по Селидовому Донецької області з комплексів С-300 в ніч на 12 лютого. Внаслідок трьох вибухів поранено 63-річну жінку та двох її онуків віком 10 та 17 років.

Медики діагностували в постраждалих мінно-вибухові травми та забійні рани. Через російську атаку пошкоджено щонайменше 15 приватних будинків та лінії електропередач.

Фото: Офіс генпрокурора

Атака дронів по Дніпропетровській області

Армія РФ атакувала дронами Павлоград Дніпропетровської області. Після нічної атаки БпЛА частину домівок заживили електрикою. У місті відновили роботу всі котельні.

У Дніпропетровській ОВА відзвітували, що досі без світла залишаються майже 15 тис. абонентів. Електрики продовжують працювати.

Ставка з новими командувачами ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський провів перше засідання ставки за участі нового головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Під час зустрічі приділили увагу ситуацію на фронті, забезпеченню військ, захисту від російських атак, збільшенню кількості мобільних вогневих груп від повітряного терору РФ.

Фото: Офіс президента

Лінія оборони окупантів на Донбасі

У Донецькій області між Оленівкою і Волновахою російські війська побудували 30-км лінію оборони, зібравши понад 2,1 тис. залізничних вагонів в один потяг. Ймовірно, так окупанти планують стримати майбутні наступи Сил оборони України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-12 22:20:11