Україна і світ

Генерал Содоль особисто слідкував за відбиттям наступу РФ на півночі Харківщини – екскомбриг 125-ї бригади ТРО

Екскомандувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Хортиця, генерал-лейтенант Юрій Содоль прибув в оперативний командний пункт 125-ї бригади ТРО на Харківщині, коли 10 травня 2024 року російські окупанти розпочали повторний наступ з півночі області. Саме ця бригада ТРО брала участь у відбитті атак ворога на напрямку Липців.

Про це заявив колишній командир 125-ї бригади ТРО, генерал-лейтенант Артур Горбенко.

Содоль був на Харківщині під час наступу РФ у травні

– 10 травня зі мною на ОКП практично з самого ранку і до вечора перебував особисто командувач ОСУВ Хортиця, генерал Содоль Юрій Іванович. Він прибув, мабуть, ще до 8-ї години. Він бачив усі мої дії, з ним також була досить велика група офіцерів з ОСУВ Хортиця – людей десять десь. Ця група була в мене три чи чотири доби, я так розумію, з метою контролю моїх дій.

Юрій Іванович не казав на мої рішення “затверджую”, але ж він усе чув… Можливо, він не всім був задоволений. Але коли 172-й вінницький батальйон відійшов в район Стариці – це вже була незворотна дія – він сам визначив рубіж, по якому мені перейти до оборони. Думаю, якби він побачив у моїх діях якесь недбальство, він мав би повне право усунути мене від виконання обов’язків, взяти керівництво у свої руки чи передати комусь, – розповідає екскомбриг Горбенко.

За словами колишнього командира 125-ї бригади ТРО, Юрій Содоль також був присутній на пункті управління 11 травня 2024 року, коли йшов другий день наступу РФ з півночі Харківщини. Тоді колишній командувач ОСУВ Хортиця не втручався в управління бригадою, каже Горбенко, але “десь підказував, намагався допомогти”.

Зараз дивляться

ДБР і перевірка Содоля

Нагадаємо, наприкінці червня, за повідомленнями медіа, Державне бюро розслідувань планувало перевірити Юрія Содоля щодо дій під час повторного наступу окупантів з півночі Харківської області. Перевірка була ініціювала заява начальника штабу бригади Азов НГУ Богдана Кротевича.

Перевірятимуть екскомандувача ОСУВ Хортиця щодо обставин прориву армією РФ кордону на Харківщині.

27 травня ДБР повідомило про початок розслідування обставин прориву російськими військами кордону в Харківській області, який стався 10 травня 2024 року.

Фото: Командування Об’єднаних сил ЗСУ

Джерело: Українська правда

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 21:36:08