Україна і світ

Гарріс обійшла Трампа в опитуванні щодо перспектив перемоги на виборах

Фото: Факти ICTV

Віцепрезидентка США Камала Гарріс випередила американського політика Дональда Трампа на два відсоткові пункти в загальнонаціональному опитуванні після рішення чинного президента Джо Байдена завершити передвиборчу кампанію.

Про це йдеться в опублікованому опитуванні Reuters/Ipsos.

Яка підтримка у Гарріс і Трампа – результати опитування

Камала Гарріс випередила Дональда Трампа в загальнонаціональному опитуванні з результатом 44% проти 42%. Різниця перебуває в межах статистичної похибки у 3 відсоткові пункти.

Зараз дивляться

У минулому опитуванні Reuters/Ipsos, проведеному протягом 15-16 липня, Гарріс і Трамп мали по 44% підтримки. На початку місяця американський політик випереджав віцепрезидентку США на один відсотковий пункт.

Водночас в останньому опитуванні 56% зареєстрованих виборців США заявили, що 59-річна Камала Гарріс має гострий розум і здатна давати раду викликам.

Менша кількість людей дотримується такої думки, якщо говорити про 78-річного Трампа. Про республіканця так сказали лише 49% респондентів. Водночас лише 22% так вважають, якщо розглядати 81-річного Джо Байдена.

Що відомо про опитування

Опитування було проведено протягом 22-23 липня, тобто після національного з’їзду Республіканської партії США. Тоді Дональда Трампа офіційно висунули кандидатом у президенти.

Водночас воно відбулося після оголошення Джо Байдена про те, що він виходить з президентських перегонів і підтримує кандидатуру Камали Гарріс.

У виданні Reuters зазначили, що загальнонаціональні опитування вказують на важливі сигнали про підтримку американцями політиків, однак остаточні рішення на президентських виборах у США зазвичай визначають кілька ключових штатів, які підтримують кандидатів з різних партій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 22:49:05