Україна і світ

Фільм 20 днів у Маріуполі двічі номінований на Grierson Awards

Український фільм 20 днів у Маріуполі двічі номінували на британську премію Grierson Awards. Картина може отримати одразу дві престижні нагороди в Британії за пролиття світла на те, що відбувається в Україні.

Фільм 20 днів у Маріуполі номіновано на Grierson Awards

Так, український фільм про війну в Україні номінований у категоріях Найкращий документальний фільм про поточні події та Найкращий документальний фільм про кіно.

Серед інших картин, які боротимуться за перемогу в номінаціях – фільми про Бориса Джонсона та про Ронні О’Саллівана, що показує важкий шлях до успіху в спорті.

Зараз дивляться

До речі, дві номінації – не рекорд для премії. У 2024 році одразу тричі номінований фільм Я і голос у моїй голові про розлад особистості Джо Трансіні.

– Список номінантів цього року підкреслює здатність документальних фільмів розповідати нові історії серед моря контенту. Ці фільми по-справжньому об’єднують глядачів, розкриваючи характери і точки зору, які раніше не були помітні, – заявила голова The Grierson Trust Лоррейн Хеггессі.

Нагадаємо, що фільм 20 днів у Маріуполі отримав “Оскар 2024“. Це перша перемога України в цій престижній премії, і нагороду вже привезли на територію країни.

Фото: Sundance Film Festival

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 16:25:05