Україна і світ

EL Кравчук згадав, як ледь не загинув у Сирії від обстрілу

Співак EL Кравчук розповів, як ледь не загинув у дитинстві в Сирії під час обстрілу. Батько артиста був військовим, а тому їхня сім’я деякий час жила в Алеппо.

EL Кравчук ледь не загинув у Сирії від обстрілу

В Instagram EL Кравчук оприлюднив архівні фото з батьками з Сирії. Туди його батько поїхав у відрядження на початку 1980-х і повернувся вже в 1990-х. Весь цей час Сирія була для них фактично другою рідною країною, а Алеппо – другим рідним містом. Каже, щовесни, коли зацвітають персики, він згадує історію, як ховався з мамою під одним із них під час обстрілу.

– Це було в місті Алеппо в Сирії, приблизно в 1984 році, зазвичай я ходив до школи самостійно, іноді зі мною був охоронець, але здебільшого я йшов один. Одного разу мама вирішила провести мене до школи, саме тоді з’явилися снайпери на дахах. Почався автоматний обстріл. Мама закрила мене собою, лягла на землю і стала повзти до квітучого дерева персика, що росло на вулиці, – поділився співак.

Каже, тоді вони сховалися під цим деревом, а він був весь у крові через подряпини від асфальту. Попри страшний інцидент, тоді ще майбутній артист і його мама навіть усміхалися, сидячи під персиком.

Зараз дивляться

Загалом, у EL Кравчук залишилися приємні спогади від Сирії, і деякі з них стосуються людей різного віку, які наглядали за ним.

– Вони дбали про мене, маленького, який хотів усе побачити і до всього доторкнутися. Я трохи говорив арабською, що давало мені змогу спілкуватися з місцевими. Сирійці дуже поважали мене за те, що я міг сказати арабською мовою “як здоров’я, друже”, – згадує виконавець.

Додає, коли почалося АТО і він дізнався про бомбардування Попасної і те, як там виживають діти, це стало для нього випробуванням. Артист пам’ятає себе школярем під обстрілами і в бомбосховищах. Були в Алеппо і блекаути.

Каже, усі ці труднощі війни, які він відчував 30 років тому, відчуває і сьогодні вже дорослою людиною. EL Кравчук зазначає, що ніколи не думав, що два стародавні міста Київ і Алеппо, обидва з тисячолітньою історією, так обстрілюватимуться і руйнуватимуться у XXI столітті.

Фото: EL Кравчук

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-19 11:59:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин