Джем з абрикосів на зиму: як приготувати в домашніх умовах
Абрикоси – це справжній літній скарб, який дарує нам не тільки чудовий смак, але й безліч корисних речовин.
Проте, що робити, коли сезон свіжих абрикосів закінчується? Один із найкращих способів зберегти частинку літа – це приготувати ароматний джем з абрикосів на зиму.
Такий смаколик стане приємним доповненням до сніданку, його можна додавати у випічку або просто смакувати з гарячим чаєм.
Розгляньмо, як легко і швидко приготувати джем з абрикосів на зиму в домашніх умовах і що можна додати для більш насиченого смаку та аромату.
Рецепт джему з абрикосів на зиму
Для додаткового аромату можна додати трохи ванілі, кориці чи тертого кореня імбиру під час варіння джему.
Інгредієнти:
- абрикоси – 1 кг
- цукор – 800 г
- сік лимона – 2 ст. л.
Як приготувати абрикосовий джем:
- Абрикоси промиваємо холодною водою та виймаємо кісточки.
- Викладаємо абрикоси у миску, засипаємо цукром і залишаємо на 3-4 години за кімнатної температури.
- Потім перекладаємо абрикоси у каструлю, вливаємо 100 мл води та доводимо до кипіння. Варимо джем з абрикосів на середньому вогні, періодично перемішуючи дерев’яною ложкою чи лопаткою, близько 25-30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо сік лимона.
- Отриману ароматну масу збиваємо занурювальним блендером і ще раз доводимо до кипіння.
- Гарячий джем з персиків розкладаємо у стерилізовані банки та відразу закатуємо.
Завдяки цій заготівлі ви зможете потішити себе та родину смачненьким та поринути у літні спогади. Смачної зими!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-19 16:24:01