Україна і світ

До середини 2025 року у РФ закінчаться старі танки та бойові машини – Forbes

Москва на війні проти України втрачає велику кількість ресурсів. Вже до середини 2025 року Росія вичерпає запаси старої радянської техніки.

Про це повідомляє Forbes.

Зазначено, що за 26 місяців боїв російські військові втратили в Україні 15 300 танків, бойових машин, гаубиць та іншого озброєння, а також сотні тисяч військовослужбовців.

Зараз дивляться

РФ не встигає поповнювати втрати у техніці

Російська промисловість виробляє 500 чи 600 нових танків і, можливо, трохи більше тисячі нових бойових машин щороку. Водночас військові РФ за рік втрачають понад тисячу танків і близько 2 000 бойових машин. Рівень втрат зростає.

Кремль заповнює нестачу, витягуючи з довготривалого зберігання танки і бойові машини 1970-х, а в деяких випадках навіть 60-х або 50-х років. Однак ці старі машини є обмеженим ресурсом і не можуть замінити нові зразки.

Останні прогнози передбачають, що вже в середині 2025 року на складах не залишиться жодного старого танка чи бойової машини.

– Час для Росії спливає, – написав Артур Рехі, естонський військовий і аналітик.

Зазначено, що дефіциту техніки у Росії видно вже: окупанти йдуть в бій на неброньованих вантажних автомобілях і китайських машинах.

– Не має значення, чи налічує російська армія в Україні 300 000 чи 400 000 осіб, якщо ці люди абсолютно не захищені на полі бою, – вказує видання.

Тактика України перевищує російську, але ЗСУ не вистачає снарядів

Водночас крихкість російської армії могла б бути більш очевидною, якби Сили оборони України не зіткнулись з браком боєприпасів.

Ключову роль у цьому відіграє винесення на голосування у Сполучених Штатах питання про виділення Україні допомоги. Через затримку підтримки з боку партнерів українські захисники були змушені відійти з Авдіївки, а тепер під загрозою і Часів Яр.

Forbes наголошує, що українська тактика перевершує російську, допомагаючи українським формуванням перемагати набагато більші формування РФ. Водночас тактика не має значення, коли в ЗСУ просто закінчуються боєприпаси.

– За підтримки США переозброєна українська армія могла б захистити свої міста від російських набігів і на лінії фронту домогтися переваги у вогневій потужності над російською армією, у якої швидко закінчується сучасне озброєння, – резюмують у матеріалі.

Раніше понад 35 американських митців, активістів, артистів та науковців звернулись до Конгресу США із проханням допомогти Україні перемогти у війні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-12 12:29:20