Україна і світ

дивитись відео та огляд фіналу WTA у Штутгарті

Українська тенісистка Марта Костюк стала віцечемпіонкою турніру WTA 500 у німецькому Штутгарті.

Костюк програла Рибакіній у фіналі у Штутгарті

У фінальній грі українка зустрічалася з третьою ракеткою світу Єленою Рибакіною із Казахстану, але, на жаль, поступилася у двох сетах – 6:2, 6:2.

Тенісистки провели на корті 1 годину та 11 хвилин, за які Костюк не зробила жодного ейсу, припустилася шістьох подвійних помилок та не реалізувала жодного з трьох брейкпойнтів.

Зараз дивляться

У її суперниці також жодної подачі навиліт, дві подвійні помилки та чотири із шести реалізованих брейкпойнтів.

— Це дійсно один з найкрутіших турнірів у світі, я дуже вдячна всім за підготовку цього турніру. Я дуже сподіваюся повертатися сюди кожного року… Я хотіла сказати, як я неймовірно пишаюся тим, що цього тижня тут можна було побачити багато українських прапорів. І вам дуже дякую, що прийшли. Дякую. Слава Україні! – сказала після фіналу Костюк.

На шляху до фіналу у Штутгарті Марта здобула низку яскравих перемог, вигравши три матчі поспіль проти представниць першої десятки світового рейтингу.

В 1/8 фіналу українка здобула вольову перемогу над сьомою ракеткою світу Цінь Вень Чжен із Китаю, а в чвертьфіналі здолала третій номер WTA, американку Коко Гофф.

У матчі за вихід у фінал вона обіграла восьму ракетку Маркету Суперницею, яка є чинною чемпіонкою Вімблдону.

Зазначимо, що у 2024 році Костюк програла вже другий поспіль фінал на рівні WTA. У березні вона поступилася британці Кеті Бултер у вирішальному матчі хардового турніру WTA 500 в Сан-Дієго.

Марта Костюк, Теніс

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-21 16:50:12