Україна і світ

Демократи об’єдналися: хто підтримує висування кандидатури Камали Гарріс

Більшість демократів підтримують віцепрезидента Камалу Гарріс після виходу Джо Байдена з перегонів.

Про це повідомляє CBS News.

Попри те, що Байден підтримав Гарріс, він не може особисто призначити нового кандидата від демократів на своє місце в президентських перегонах. Кандидата буде визначено в результаті голосування делегатів Демократичного національного з’їзду в Чикаго (19 – 22 серпня).

Зараз дивляться

Хто підтримує кандидатуру Камали Гарріс

Колишній президент США Білл Клінтон і колишній держсекретар Гілларі Клінтон – серед політиків, які підтримали кандидатуру Гарріс від демократів.

– Ми приєднуємося до мільйонів американців і дякуємо президенту Байдену за все, чого він домігся, відстоюючи Америку знову і знову. Для нас – велика честь приєднатися до президента й підтримати віцепрезидентку Гарріс, – ідеться в спільній заяві Клінтонів.

За їхніми словами, зараз саме час підтримати Камалу Гарріс і боротися за її обрання всіма силами – адже від цього залежить майбутнє Америки.

Сенаторка з Массачусетсу Елізабет Воррен, яка вела власну президентську кампанію у 2020 році, також виступила із заявою, у якій підтримала Гарріс як потенційного кандидата від партії у 2024 році.

Елізабет Воррен називає Гарріс перевіреним бійцем, і вважає, що вона може рішуче виступити проти того, щоб Дональд Трамп знову зайняв Білий дім.

– У нашій партії багато талановитих людей, але віцепрезидентка Гарріс – це та людина, яку виборці обрали як наступника Джо Байдена в разі потреби. Вона зможе об’єднати нашу партію, протистояти Дональду Трампу й перемогти в листопаді, — зазначила Елізабет Воррен.

Соратник Байдена, репортер Джим Клайберн із Південної Кароліни також вважає Камалу Гарріс гідною кандидатурою від Демократичної партії у 2024 році.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом, чиє ім’я спливало як потенційного кандидата в передвиборчих перегонах, також підтримав Гарріс. За його словами, коли на кону стоїть американська демократія і майбутнє країни, ніхто краще за віцепрезидентку Америки Камали Гарріс не зможе виступити проти темних задумів Дональда Трампа.

Міністр транспорту Піт Буттіджич у соцмережі X написав, що готовий зробити все можливе, щоб допомогти обрати Камалу Гарріс наступним президентом Сполучених Штатів.

Сенаторка Петті Мюррей із Вашингтона та сенаторка Емі Клобучар із Міннесоти також підтримали Гарріс. Клобучар, яка боролася з Байденом і Гарріс на праймеріз 2020 року, у коментарі CBS News назвала Камалу Гарріс неймовірно сильною лідеркою.

Голова Прогресивної фракції Конгресу Праміла Джаяпал заявила, що на 1000% підтримує кандидатуру Гарріс на посаду президента, тому що вона має досвід, досягнення і програму дій, щоби прийти до перемоги в листопаді.

Політичний підрозділ фракції чорношкірих у Конгресі, CBCPAC, теж виступив на підтримку Гарріс, як і голова іспаномовної фракції Конгресу, ректор Нанетт Барраган з Каліфорнії.

Також Камалі Гарріс симпатизують губернатор Колорадо Джаред Поліс, губернатор Північної Кароліни Рой Купер, губернатор Пенсільванії Джош Шапіро, сенатор США Марк Келлі від Аризони, сенатор США Петті Мюррей від штату Вашингтон, представник США Джеймс Клайберн із Південної Кароліни.

Хто ще підтримує кандидатуру Камали Гарріс

Асоціація демократичних комітетів штатів (ASDC) випустила заяву, у якій оголосила про свою підтримку віцепрезидентки Камали Гарріс як кандидатки в президенти США.

– Я пишаюся тим, що голови, віцеголови та виконавчі директори партій штатів по всій країні в переважній більшості випадків підтримують віцепрезидента Камалу Гарріс, — сказав у своїй заяві президент ASDC Кен Мартін.

Переважна більшість керівників партій штатів проголосували на підтримку Гарріс, і жоден член ASDC не висловився проти. Кілька членів утрималися через процедурні причини.

Як обиратимуть нового кандидата від демократів

21 липня президент Джо Байден оголосив про вихід із президентських перегонів. Згідно з процедурою, Демократична партія має висунути нового кандидата: або під час віртуального голосування, що заплановане на початок серпня, або на Національному з’їзді Демократичної партії в Чикаго з 19 до 22 серпня.

Потенційним кандидатам необхідно зібрати підписи сотень делегатів.

Потім 3 949 делегатів – майже всі, хто підтримав Байдена, — і приблизно 750 суперделегатів (це найбільш впливові члени партії, голоси яких будуть вирішальними під час партійного з’їзду) повинні будуть вибрати кандидата. Кандидати вестимуть агітацію, щоб отримати голоси делегатів.

Суперделегати можуть брати, а можуть і не брати участь у першому турі голосування. Якщо жоден із кандидатів не набирає більшості голосів, голосування продовжується в кілька турів.

Якщо в голосуванні беруть участь усі делегати, то в номінації перемагає той, хто набрав більшість із майже 4700 голосів.


Джерело: CNN, CBS News

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 15:28:07