Україна і світ

Чому холодильник не охолоджує: що робити

Завдання холодильника – забезпечувати свіжість продуктів та продовжувати термін їх зберігання. Проте бувають випадки, коли обладнання працює, а охолодження не відбувається або воно дуже слабе.

Це – неприємна ситуація, адже підвищена температура може призвести до швидкого псування продуктів та появи неприємного запаху всередині обладнання.

Чому холодильник не холодить, які поширені причини — читайте детальніше в матеріалі Фактів ICTV.

Зараз дивляться

Чому холодильник не охолоджує

Часте відключення електроенергії може негативно впливати на роботу холодильника через постійну зміну температури та додаткове споживання енергії.

Річ у тім, що холодильник обладнаний компресором, який відповідає за охолодження та підтримання низької температури всередині. Під час відключення електроенергії він припиняє роботу, що призводить до підвищення температури всередині холодильника. Коли живлення відновлюється, компресор знову вмикається. Його завдання – повернути температуру всередині холодильника до необхідного рівня.

Якщо відключення відбуваються часто, то він не встигає охолодити все, що є всередині. До того ж часті цикли включення та відключення негативно позначаються на роботі компресора та можуть призвести до його зношування та поганої роботи.

Чому холодильник не холодить, навіть коли увімкнений

Побутова техніка має використовуватися згідно з вимогами виробника. Якщо цього не відбувається, то в її роботі можуть статися неполадки.

Розгляньмо основні причини, чому ще холодильник може погано холодити.

  • Підвищена температура в приміщенні

Якщо в приміщенні, де стоїть холодильник, зависока температура, то його правильна робота не гарантується. Потужності компресора може не вистачити на охолодження холодильної камери. Щоб розвʼязати цю проблему, можна спробувати підвищити виставлену температуру всередині холодильника.

  • Потрапляння теплого повітря ззовні

Зависока температура в холодильнику може бути в результаті потрапляння теплого повітря ззовні. Це можливо, коли дверцята не щільно закриті, або ущільнювач на дверях зношений.

  • Не працює вентилятор

Ця проблема частіше спостерігається в холодильниках із системою No Frost. Вони оснащені вентилятором, який відповідає за розповсюдження охолодженого повітря по холодильнику.

Якщо він не працює, то охолоджене повітря не буде потрапляти до холодильної камери й температура не буде опускатися до необхідних параметрів.

Саме фреон відповідає за генерування холодного повітря. Його витік може призвести до поганого охолодження холодильної камери та холодильника.

Під час роботи холодильника фреон проходить певний цикл, періодично змінюючи форму з рідкого до газоподібного та навпаки. Його кількість в системі має бути відповідною.

Якщо відбувається витік, то нормальна робота холодильника неможлива. У цьому випадку необхідно звернутися до фахівця, оскільки самостійно виявити проблему дуже важко.

Також холодильник може не морозити, якщо забиті трубки, по яких подається холодагент (фреон). У цьому випадку також буде необхідна допомога фахівця.

  • Не працює терморегулятор

Щоб в холодильнику встановити необхідна температура, її потрібно задати на панелі керування пристроєм. Відповідно, якщо терморегулятор не працює, то холодильник може погано охолоджуватись.

За неробочого терморегулятора, в морозильній камері утворюється забагато льоду, а компресор холодильника працює без вимкнення, що може призвести до його виходу з ладу.

Щоби холодильник почав добре працювати та забезпечувати необхідну температуру всередині, необхідно виявити причини та усунути їх.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-22 17:45:04