Україна і світ

Чисельність армії США у 2024 році

18 років поспіль Сполучені Штати зберігають своє місце на вершині індексу GFP.

Global Firepower (GFP) – це щорічний огляд оборони, який у 2024 році розглядає 145 країн та проводить їх оцінювання за багатьма факторами, пов’язаними з тривалою наступальною або оборонною військовою кампанією. Після обробки даних складається остаточний список GFP.

Згідно з оцінюванням, армія США перебуває на першій сходинці в рейтингу найсильніших військових держав світу з найменшим коефіцієнтом — 0,0699 (оцінка 0,0000 вважається ідеальною).

Зараз дивляться

Розгляньмо детальніше, яка чисельність армії у США та що відомо про Збройні сили Сполучених Штатів Америки.

Що відомо про Збройні сили США

Сполучені Штати Америки входять в п’ятірку найкращих військових держав світу. У 2024 році, за оцінкою щорічного огляду GFP, США посіли перше місце серед 145 країн.

Високе місце у рейтингу країна отримала після оцінювання:

  • військової техніки;
  • кількості зброї;
  • чисельності армії.

Також було враховано: військовий бюджет, доступ до нафти, наявність портів, аеродромів та транспортної інфраструктури.

Армія США: структура

Збройні сили Америки були засновані 14 червня 1775 року.

До складу Збройних сил США входять 6 самостійних видів військ:

  • Армія США;
  • Військово-повітряні сили (USAF);
  • Військово-морські сили (USN);
  • Берегова охорона (USCG);
  • Корпус морської піхоти (USMC);
  • Космічні сили (засновані 20 грудня 2019 року) (USSF);
  • частини і з’єднання резерву і Національної гвардії.

Усі види Збройних сил підпорядковуються Міністерству оборони США. Виняток — Берегова охорона, яка в мирний час підпорядковується Департаменту внутрішньої безпеки, а у воєнний час переходить під юрисдикцію Міноборони.

Збройні сили США утворені з регулярного і резервного компонентів. Активний персонал становить 1 400 000 осіб (0,4% населення), 860 000 (0,3%) перебувають у резерві (дані GFP за 2020 рік).

Резервний компонент складається з усіх шести видів військ і Національної гвардії. Військовослужбовці Національної гвардії, які поєднують бойову підготовку з роботою за основним фахом, належать до організованого резерву. До неорганізованого резерву входять особи, які мають достатній військовий вишкіл або нещодавно закінчили службу у військах й не потребують додаткової підготовки.

Яка чисельність Армії США у 2024 році

У 2024 році Армія США скорочує свою чисельність на 24 000 солдатів (майже на 5%) через труднощі з набором і мінливе безпекове середовище. Реструктуризація має допомогти країні підготуватися до бойових дій у майбутніх війнах.

У 2024 році Армія США налічує лише близько 445 000 солдатів на дійсній службі. Тому, згідно з новим службовим документом, був розроблений план, спрямований на поповнення рядів військових протягом наступних 5 років з метою досягнути кінцевого рівня у 470 000 осіб.

Чисельність Армії США буде реструктуризована шляхом поступового скасування близько 32 000 непотрібних ролей – близько 3 000 з Сил спеціальних операцій і ще 10 000 з бригадних бойових груп Stryker, кавалерійських ескадронів, бойових груп піхотних бригад і бригад допомоги Силам безпеки.

Тож у майбутньому Збройні сили США очікують великі зміни.

Джерело: Warpower United States, GPF, The Hill, Армія Inform

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-19 15:32:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин