Україна і світ

Чи можуть скасувати матч-реванш Усика та Ф’юрі, відповіли у WBC

Залишається менше місяця до бою за звання абсолютного чемпіона світу з боксу у надважкій вазі між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі. Поєдинок запланований на 18 травня у саудівському Ріяді.

Майже відразу після підписання угоди між сторонами боксерів стало відомо, що в договорі існує пункт про матч-реванш, що передбачає проведення ще одного поєдинку боксерів.

Зараз же в боксерському світі дедалі більше стали говорити, що, попри пункт реваншу, наступним суперником Ф’юрі хочуть бачити Ентоні Джошуа. 34-річний боксер й сам додав масла в огонь, натякнувши, що йому сказали готуватися до такого бою на вересень.

Зараз дивляться

Чи скасують реванш Усик – Ф’юрі

Президент WBC Маурісіо Сулейман нагадав, що його організація згодилася на два бої Усик – Ф’юрі. За його словами, скасувати це можна лише в разі, якщо надійде нова петиція.

— WBC отримала петицію, за яку проголосувала рада в межах WBC, вони погодилися на об’єднавчий бій і матч-реванш, тому ми ухвалили таке рішення. Звичайно, якщо буде інша петиція, рада WBC обговорить і проголосує за неї, але зараз іншого запиту ми не отримували. Зараз є бій Усик – Ф’юрі і матч-реванш, так, – пояснив Сулейман.

Сулейман сказав, що розуміє, що британська публіка жадає бою Ф’юрі-Джошуа, але водночас додав, що співчуває Україні після повномасштабного вторгнення Росії.

Він сказав, що тоді, як Британія, можливо, хоче мати свої спортивні події найвищого ґатунку, Україна потребує своїх героїв, і Усик може стати тонізуючим засобом для його співвітчизників.

— Я маю на увазі, що Україна стільки всього переживає, і просто бійці, які виступають на рингу, Сергій Богачук щойно завоював титул WBC Interim у Мексиці, Василь Ломаченко їде в Австралію, щоб спробувати повернутися чемпіоном, а тут ще Олександр Гвоздик проти Давида Бенавідеса, – заявив президент WBC.

За його словами, перемога Олександра Усика у бою проти британця Ф’юрі могла б стати великим моментом для українського боксу.

Бій Усик – Ф’юрі: що відомо

Бій між Усиком та Ф’юрі відбудеться 18 травня у саудівському Ріяді. Спершу він мав відбутися 17 лютого, але через травму британця бій перенесли.

На кону стоятимуть чемпіонські пояси WBA, WBO та IBF, якими володіє українець, а також титул WBC британця.

Організатори бою Усик – Ф’юрі вже опублікували список поєдинків андекарду, серед яких два – чемпіонські бої. Пізніше стало відомо, що свій бій в андекарді проведе український боксер Даніель Лапін.

Джерело: Boxing Scene

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-23 21:17:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин