Україна і світ

Які питання Україна розгляне на Глобальному саміті миру – пояснення Зеленського

Фото: Офіс президента

Україна хоче зосередитися на трьох питаннях на Глобальному саміті миру. Серед них – енергетична і ядерна безпека, вільне судноплавство, обмін полонених українців і повернення депортованих дітей.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спілкування з курсантами Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Глобальний саміт миру

– Це гуманітарний трек з двома підпитаннями: обмін всіх на всіх та повернення дітей, які були силою депортовані до Росії, – заявив глава держави.

Президент стверджує, якщо ці питання підтримають учасники Глобального саміту миру, тоді планують визначити відповідальних за позитивні результати на зазначених напрямках для України.

Зараз дивляться

– Якщо всі країни підтримають три питання, то далі будуть напрацювання та вирішення у посередництві з країнами з російською стороною, – наголосив президент України.

Україна та Швеція організовують Глобальний саміт миру, який відбудеться у червні 2024 року. На подію запрошено вже понад 150 країн зі всіх континентів світу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-03 23:31:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин