Україна і світ

Україна – Литва – результат та огляд матчу ЧС з хокею у дивізіоні IB

Збірна України з хокею виграла чемпіонат світу 2024 року у дивізіоні IB. У заключному турі підопічні Дмитра Христича з рахунком 4:1 обіграли господарів турніру команду Литви.

Обидві команди до цього поєдинку підійшли з максимальною кількістю набраних очок у чотирьох матчах – 12. У матчі Литва – Україна вирішувалася доля путівку у дивізіон IA, адже лише переможець групи здобував підвищення у класі.

Україна обіграла Литву та вийшла у дивізіоні IA

У першому періоді синьо-жовтим вдалося повести у рахунку після кидка Даниїла Трахта. У наступній двадцятихвилинці українці подвоїли свою перевагу ще однією шайбою Трахта, який оформив дубль.

Зараз дивляться

У третьому періоді збірна Україна загинула третю шайбу – відзначився Андрій Денискін. Але згодом литовцям вдалося відіграти один гол після кидка Еймантаса Норейка. Вирішальну крапку у зустрічі поставив Олександр Пересунько, який забив у порожні ворота.

Зазначимо, що збірна України втретє у своїй історії виграла чемпіонат світу у дивізіоні IB, який є третім за силою у світовому хокеї. Це означає, що на чемпіонаті світу у дивізіоні IA Україна виступить у 2025 році.

Суперники синьо-жовтих визначаться після завершення ЧС-2024 у дивізіоні IA. У цьому дивізіоні виступають – Словенія, Угорщина, Італія, Румунія, Японія та Південна Корея.

Дві команди, які фінішують лідерами, вийдуть до еліти. Команда, яка завершить чемпіонат світу IA на останньому місці, – опуститься до дивізіону IB.

Фото: IIHF

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-03 23:01:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин