Україна і світ

Як знайти безкоштовного приватного сімейного лікаря та укласти декларацію – алгоритм НСЗУ

Експерти Національної служби здоров’я України (НСЗУ) розповіли, як знайти приватного сімейного лікаря та укласти з ним декларацію, щоб обслуговуватися безкоштовно.

– Приватні медичні центри є в багатьох містах України. Але не в кожного лікаря-ФОП або приватного центру укладено контракти з НСЗУ, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, станом на 19 травня 2024 року, 413 постачальників приватної форми власності та 850 ФОПів мають договори з НСЗУ за пакетом первинної медичної допомоги.

Зараз дивляться

Алгоритм пошуку

У НСЗУ розповіли, як дізнатися, які саме приватні лікарі надають первинну медичну допомогу за договором із Національною службою здоров’я:

відкрийте вебсайт НСЗУ, знайдіть дашборд “Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги”;

відкрийте першу сторінку, це власне карта;

у фільтрі зліва Форма власності оберіть один із двох або одразу обидва пункти: “Приватна (без ФОП)”, ФОП;

у фільтрі зліва оберіть потрібний населений пункт. Одразу побачите кількість місць надання первинної медичної допомоги. А в таблиці під картою міститься інформація про адреси та контакти медзакладів, а також про кількість лікарів, які працюють там із пацієнтами;

після вибору постачальника медичної допомоги праворуч від карти з’являться лікарі, які там працюють. Там буде інформація про ПІБ лікаря, спеціалізацію (сімейний лікар, терапевт або педіатр). Також ви побачите кількість декларацій, які вже є у лікаря;

якщо в колонці Ліміт ви бачите символ стрілочки, спрямованої вгору, це може свідчити про те, що лікар укладає декларації з новими пацієнтами. А символ у вигляді галочки говорить про те, що лікар уже набрав ліміт декларацій.

У будь-якому разі в НСЗУ радять зателефонувати до медичного закладу, щоб запитати, чи укладає певний лікар декларації з новими пацієнтами.

Якщо ви не можете використовувати дашборд, зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ. Номер 16-77 безкоштовний. Оператор контакт-центру допоможе знайти необхідну інформацію, зазначили в Службі.

Джерело: НСЗУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-21 12:50:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин